15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
UudisedKahekümne viienda Rapla Redeli saab Tõnu Rahula

Kahekümne viienda Rapla Redeli saab Tõnu Rahula

Veerand sajandit on Raplas välja antud maakonna tippauhinda, kunstnik Saima Randjärve kavandi järgi valmistatud Rapla Redelit. On sümboolne, et 25. redeli võtab vastu Tõnu Rahula, mees, keda tuntakse praegu rohkem põllumajandusjuhi ja kohaliku kultuurimetseenina, kuid kelle rolli taasiseseisvumise aastatel Rahvarinde aktivistina, kodanike komiteede liikumise toetajana ja Eesti Kongressi hääleõigusliku liikmena on võimatu üle hinnata.
Statuudi järgi autasustatakse redelit meenutava skulptuuriga inimest või kollektiivi, kellel on silmapaistvaid teeneid maakonna arendamisel ja esindamisel kultuuri, spordi, hariduse, ettevõtluse jms valdkonnas. Tõnu Rahula esitasid Rapla Redeliga tunnustamiseks Reelika Vaabel ja Janek Kadarik Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskusest.
Seekord oli Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) auhindamiskomisjon – Katrin Velleste (komisjoni esimees, Kehtna valla esindaja), Jüri Vallsalu (Kohila valla esindaja), Maigi Linna (Märjamaa valla esindaja), Meelis Mägi (Rapla valla esindaja), Age Tekku (Eesti Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupi esimees), Laine Rokk (Rapla Maakonna Spordiliit, juhatuse liige) ja Raplamaa Sõnumite esindaja – otsust tehes täiesti üksmeelne.
Auhind koos maakonna kuldse vapimärgiga antakse pidulikult üle 18. veebruaril ROL-i ja kultuurkapitali ekspertgrupi ühisel Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud pidulikul vastuvõtul. Lisaks Rapla Redelile tunnustatakse väärikaid inimesi ka maakonna hõbedase vapimärgiga ja Eesti Kultuurkapitali autasudega. Teist aastat järjest viiakse tänuüritus Covidist tingitult läbi piiratud inimeste arvuga väikeses ringis.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Tiit Tammsaar
13. jaan. 2022 14:09

Tõnule palju õnne väärika auhinna puhul. Õige mees seda tunnustust saamas!