-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
TarbijaRetsept: Panniroog kapsa, riisi ja hakklihaga

Retsept: Panniroog kapsa, riisi ja hakklihaga

Argipäev on tagasi, lapsed lähevad kooli ja pühadetoitudest on jäänud vaid mälestus. Hakkab taas see igaõhtune mõtlemine, mida küll süüa teha. Alljärgnev Tuuli Mathiseni retsept (tuuliretseptid.ee) on mõeldud eeskätt värske kapsaga tegemiseks, kuid ega roog siis tegemata jää, kui aeg veel värske kapsa saamiseks käes pole.
Selle panniroa puhul on hea see, et ühel pannil saab kõik koostisosad valmis teha. Kapsas, riis ja hakkliha tomatises kastmes on lausa klassikaline ja mõnus kooslus, mis peaks maitsema nii suurtele kui ka väikestele.
Ajakulu panniroa tegemiseks peaks jääma alla tunni ja söönuks saab sellest umbes kuus inimest.

Vaja läheb: 2 dl riisi, 1 sibul hakituna, 400 g veisehakkliha, 1 keskmise suurusega kapsapea tükeldatuna, 1 suurem porgand riivituna, 400 g purk purustatud tomatit, 2-3 sl tomatipastat, 2 dl puljongit, 1 tl jahvatatud paprikapulbrit, 1 tl vürtsköömneid, soola ja pipart, veidi suhkrut, õli praadimiseks, värskeid ürte serveerimiseks
Tee nii: Keeda esmalt riis. Selleks pese riis külma vee all läbi ja pane siis potti riis ja vesi 1:2 vahekorras. Lase keema tõusta, alanda kuumust ja keeda kaane all 15 minutit. Töötle riis kohevaks ja tõsta kõrvale.
Kuumuta suuremal pannil õli ning hauta sibulat mõni minut. Lisa pannile hakkliha, töötle väiksemaks ja kuumuta, kuni see on värvi muutnud. Lisa samale pannile kapsas ja porgand, kuumuta läbi ning lisa siis ka purustatud tomat, tomatipasta, puljong, paprikapulber ning vürtsköömned. Hauta vaiksel kuumusel 20-30 minutit. Umbes 5 minutit enne lõppu lisa ka riis. Kui pannitäis tundub liiga kuiv, võid veel täiendavalt puljongit või vett lisada. Maitsesta soola, pipra ja tibakese suhkruga.
Nipp! Võid riisi toorelt pannile lisada koos kapsaga. Sel juhul lisa lihtsalt riisi keetmiseks vaja minev kogus vett pannile ja hauta pannitäit kaane all vaiksel tulel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare