2.2 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
PersoonTule homme jälle ja laena kohe südamest!

Tule homme jälle ja laena kohe südamest!

Alanud aasta on kultuuriministeerium kuulutanud raamatukogude teema-aastaks. Sel puhul on sobiv hetk rääkida inimesega, kes iga päev raamatukogu ja raamatutega tegeleb. Rapla keskraamatukogus on komplekteerimisjuht Tiina Talvet, kes on selles osakonnas töötanud juba 20 aastat.

Praegusel ajal käib raamatukogus veel remont. Ehitaja lootis detsembris tööd lõpetada, kuid nüüd proovitakse jaanuari lõpuks valmis jõuda. Remont on mõningal määral ka raamatukogu tööd pärssinud, on olnud päevi, kui raamatukogu on selle tõttu kinni olnud. Alati külastaja seda ei teadnud ja tuli siiski kohale.
Siinkohal ilmneb huvitav paradoks. „Inimesed ei loe. Ta ei loe infot internetist (võib-olla tal küll ei ole internetti), aga ta ei loe ka seda silti, mis ukse või seina peal on. See on päris hämmastav, et inimesed tulevad raamatukokku ja ei loe. Seistakse ukse taga, kistakse ust ja vahitakse kurja näoga ringi,” kirjeldas Tiina.
Suletud päevadel sai kasutada raamatute tagastuskaste, kuid kes midagi uut võtta tahtis, oli õnnetu. „Õnneks olime suhteliselt vähe kinni. Igal võimalusel üritasime lahti hoida, et inimene saaks ikka raamatuid võtta. Kõige kurvem lugu oli nendega, kellel oli vaja kohustuslikku kirjandust. Sellega oli raskusi, aga eks katsuti otsida kilede vahelt või keldrist,” lisas Tiina.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare