16.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 juuli 2024
UudisedÜle pika aja tõusis Raplamaa töötute arv üle tuhande

Üle pika aja tõusis Raplamaa töötute arv üle tuhande

Koos aastavahetusega tõusis Rapla maakonnas töötute inimeste arv taas üle tuhande. Pikalt oli see olnud alla selle ning veel 2021. aasta lõpus oli Rapla maakonnas 971 töötut. Reede, 7. jaanuari seisuga oli see arv tõusnud 1001 peale.

Tõele au andes on see arv olnud veelgi suurem. 2020. aasta lõpus oli maakonnas registreeritud 1077 töötut. Raplamaa Sõnumid vestles töötuse olukorrast Töötukassa kohaliku osakonna tööandjate konsultandi Lili Saksinguga.
Alates eriolukorra kehtestamisest 12. märtsil aastal 2020 on töötuse protsent olnud selgelt kõrgem kui sellele eelnevatel aastatel. Siin ei ole midagi üllatavat. Lihtne näide: registreeritud töötuse määr jäi enne eriolukorra algust Raplamaal alla viie protsendi, aga nüüd on see 6,6 protsenti tööealisest elanikkonnast. Aasta tagasi ehk 2020. aasta lõpus oli Raplamaa registreeritud töötuse määr 7,4 protsenti ehk 1077 töötut. 2021. aasta kevadel ning suvel hakkas see langema ning juulis jõudis alla tuhande. Nüüd oleme selle piiri taas ületanud. Iseenesest ei ole selles midagi üllatavat, sest hooajatööd on lõppenud ning talvisel ajal ja eriti aastavahetuse paiku on töötute arv tavapäraselt kasvanud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare