2.2 C
Rapla
Laupäev, 24 veebr. 2024
UudisedPaluküla mäele tõstukit pigem ei tule

Paluküla mäele tõstukit pigem ei tule

Raplamaa Sõnumite 12. jaanuari numbris avaldasime artikli talvemõnude nautimisest Paluküla hiiemäel. Selle peale laekus nii ajalehe toimetusse kui ka meie sotsiaalmeedia kontodele küsimusi selle kohta, kas Palukülla on plaanis rajada suusamäe tõstukit.
Inimesed rääkisid, et Palukülas on küll tore kelgutamas käia, kuid pidev mäest üles liikumine on väsitav. Esitasime sama küsimuse MTÜ Paluküla Klubi eestvedajale Lauri Möldrile. Ta ütles, et sellest on küll unistatud, kuid praeguse seisuga ei ole selle rajamine realistlik plaan. 2019. aasta 25. aprillil kehtestati Kõnnumaa maastikuala kaitse-eeskiri, kus kehtestati omakorda Hiiemäe sihtkaitsevöönd, mida haldab Keskkonnaamet. Mölder tõi näite, et 2021. aasta suvel prooviti paigaldada mäele piknikupinki, kuid kaitseala valitseja seda ei lubanud. Seetõttu ei ole ka tõstuki rajamist mäele suurelt plaani võetud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused