-2.8 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
KrimiPolitsei korraldas joobes juhtide püüdmiseks suure reidi

Politsei korraldas joobes juhtide püüdmiseks suure reidi

Politsei korraldas möödunud nädalavahetusel Kesk-Eesti politseijaoskonna territooriumil suure reidi, et tabada alkoholijoobes autojuhte. Kokku kontrolliti 1105 mootorsõidukijuhi kainust, kellest alkoholi piirmäära oli ületanud üks juht.
“Tegelikult on ka üks joobes juht liikluses liiga palju. Samuti tabasime reidi käigus neli kiiruseületajat ning kaks lahtise turvavööga sõidukijuhti,” ütles Kesk-Eesti politseijaoskonna patrulltalituse juht Alar Smirnov.
Näiteks üks koht, kus juhte kontrolliti, oli Rapla Vesiroosi kooli kõrval asuv Viljandi maantee lõik. Reid viidi läbi kahel päeval ning joobes juhte püüti alates reede, 14. jaanuari õhtust kuni laupäeva, 15. jaanuari õhtuni.
“Kohad, kus puhumisreide läbi viiakse, selgitatakse välja analüüsi põhiselt, aga sõidukijuht peab kindlasti arvestama, et tema kainust võidakse kontrollida kõikjal. Alkoholi tarvitanud juht on teistele liiklejatele suureks ohuks, ohtu kujutab selline juht ka iseendale. Enne sõiduki juhtima asumist peab olema kindel enda kainuses. Rooli taha ei tohi lubada ka joobetunnustega sõpra või tuttavat. Kui mõistlik jutt ei aita ning teine inimene soovib siiski alkoholi tarvitanuna sõitma minna, tuleb helistada numbril 112 ning sellest teada anda. See ei ole kaebamine, vaid võimaliku raskete tagajärgedega liiklusõnnetuse ärahoidmine,“ rääkis Smirnov.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare