6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
TarbijaRetsept: Porgandipüreesupp

Retsept: Porgandipüreesupp

Kui toiduainete hinnad vaikselt aina kerkivad, tekib õhukesema rahakoti puhul aina sagedamini küsimus, mida ikkagi süüa teha. Üldjuhul on suppide tegemine tänu köögiviljadele võrdlemisi rahakoti- (ja ka figuuri) sõbralik. Tavalistest suppidest rohkem meeldivad mulle aga püreesupid. Leidsin ühest toidublogist (kokkamas95.blogspot.com, mis omakorda pärineb õdede Jaanika ja Signe Antoni blogist maitsevseiklus.blogspot.com) porgandipüreesupi, mida on tõeliselt lihtne teha ja millel on vähe koostisosi.

Serveerida sobib seda suppi koos näkileivatükkide või röstitud saiakuubikutega. Mina lisasin peale näkileiva ka seemnesegu. Ja kui keegi (enamasti mõni meesterahvas) kurdab, et sellest lurrist kõhtu täis saa, siis tegelikult ikka saab küll. Ja alati saab võileiva kõrvale võtta või täiendada suppi praetud peekoniviiludega või krõbeda kanalihaga.

Vaja läheb: 6 porgandit, 2 kartulit, 100 g sulatatud juustu, vett, soola, pipart, serveerimiseks röstitud saiakuubikuid või näkileibu

Tee nii: Koori ja tükelda porgandid ja kartulid ning keeda pehmeks. Jäta umbes kolmandik keeduleent potti ja püreeri köögiviljad koos sulatatud juustuga, maitsesta soola ja pipraga. Kui soovid vedelamat suppi, jäta kartuleid-porgandeid kurnates keeduleent alles ja lisa seda vajadusel supile. Serveeri suppi koos näkileibade või röstitud saiakuubikutega.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare