4.9 C
Rapla
Kolmapäev, 18 mai 2022
spot_img

Kalev Kaljuste võttis Rapla maakonna enda tiiva alla

Kui piltlikult väljenduda, võib öelda, et Rapla maakond on nüüd Kalev Kaljuste (43) tiiva all. Ta on rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna Pärnu talituse juht. Alates 2022. aasta 1. jaanuarist haldab Pärnu talitus ka Rapla maakonda.
Kõik, mis puudutab kohalikke maakonnamastaabis planeeringuid ja omavalitsuste koostatavaid üldplaneeringuid, hakkab nüüd läbi käima Kaljuste töölaualt. Kuna ta jätkab ka Pärnu maakonna administreerimist, tulebki tal hakata aega kahe piirkonna vahel jagama.
Mis asjad üldse on piirkondlikud talitused? Kuni 1. jaanuarini 2022 oli igas maakonnas oma talitus. Näiteks Raplamaal oli selle juht Andrus Saare. Talituse esmane roll oli üle võtta osa ülesandeid, mida varem täitis maavalitsus. Koos maavalitsuste sulgemisega 31. detsembril 2017 tuli nende senised ülesanded ära jagada teiste asutuste vahel. Selleks loodigi rahandusministeeriumis maakondlikud talitused, et osa ülesannetest üle võtta. Sellest ajast on möödas neli aastat ning paljud ülesanded täidetud. Rahandusministeeriumis hakkasid puhuma uued tuuled ning talituste arvu vähendati.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised