16.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 juuli 2024
TarbijaRetsept: Chana Masala ehk kikerhernekarri

Retsept: Chana Masala ehk kikerhernekarri

Seda kikerhernekarrit on lihtne ja kiire valmistada ja sobib hästi riisi kõrvale. Tegemist on vürtsika ja rammusa Indias ja Pakistanis populaarse pearoaga. Chana Masala tähendab tõlkes „väikeste vürtsidega segatud kikerhernes”. Tavaliselt on India toidud väga vürtsikad, aga see toob kööki küll indiapärast hõngu, kuid pole üleliia vürtsikas.
Kikerhernehautis sobib ka veganitele. Sellele võib lisada hapukoort või süüa seda lameleivaga. Traditsiooniliselt serveeritakse Indias seda basmati riisiga. Karri maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt.
Retsept on leitav lehelt taimneteisipäev.ee.

Vaja läheb: 1 spl oliiviõli, 1 suur sibul, 4-5 küüslauguküünt, 1-2 tšillikauna, 2 spl riivitud värsket ingverit, 2 tl Garam Masala maitseainesegu, 1 tl kuivatatud koriandrit, vürtsköömneid ja kurkumit, 1 kaneelipulk, 2 purki (425 g) kikerherneid, 800 g tükeldatud tomateid, 1/4 tassi vett, kahe väikese sidruni/laimi mahl, soola ja pipart maitse järgi.

Tee nii: Haki või tükelda sibul, küüslauk, ingver ja tšillipipar. Suuremas potis kuumuta keskmisel kuumusel õli ning pane sinna sibul. Kuumuta, kuni sibul on klaasjas ning siis lisa küüslauk, ingver, tšilli ja vürtsid ning kuumuta veel 30 sekundit kuni minut.
Lisa kikerherned, tomat, kaneel ja ¼ tassi vett, keera kuumus madalamaks ja lase vaikselt podiseda 15-20 minutit, vahepeal sega. Võid veidi vett lisada, kui eelistad vedelamat kastet. Võta välja kaneelipulk ja sega sisse sidruni või laimi mahl.
Serveeri nt riisi, kinoa või kuskussiga. Garneeringuks võid lisada värsket koriandrit, sidruni või laimi viile, kirsstomateid või rukolat.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare