11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedNakatunute arv koolides tasapisi kasvab

Nakatunute arv koolides tasapisi kasvab

Koroonaviiruse Omikroni tüvi on toonud kaasa taas suurema positiivsete koroonatestide laviini, aga koolidesse Omikron tasapisi alles imbub. Osa koole saadab õpilasi koju õppima klassikaupa, osa on distantsõppele suunanud terveid kooliastmeid.

Enamik koole, kellega ühendust võtsime, on andnud teada, et vajadusel on saadetud üksikuid klassikomplekte kaugõppele. Praegu kehtiva korra järgi peavad lähikontaktsed õpilased viibima karantiinis seitse päeva. Raplamaa koolide kogemuse järgi on testi positiivse tulemuse saanud erinevas vanuses õpilasi ja ka inimesi kooli personali hulgast. On olukordi, mil kiirtest on positiivne, aga PCR-testi tulemus tuleb negatiivne.

Kehtna abivallavanema Katrin Velleste sõnul saadeti sel esmaspäeval Kehtna põhikoolis kaks klassikomplekti distantsõppele, kuna reedel ja laupäeval said nendes klassides õpilased positiivseid koroonatestimise tulemusi. Kui kõik sujus hästi, said lapsed juba kolmapäeval tavapärast õppetööd jätkata. Ka Eidapere koolis oli kaks klassikomplekti kaugõppele suunatud ning Valgu põhikoolis olid samuti mõned klassid distantsõppel. Nakatunuid leidub enim just põhikooliastmes. „Kiirtestimine koolides on kahtlemata vajalik haigusahelate kiireks ja operatiivseks katkestamiseks,” usub Velleste.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare