4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
TarbijaRetsept: Manhattani toorjuustukook

Retsept: Manhattani toorjuustukook

Toorjuustukoogid on alati väga head ja Nami-Nami toiduportaalis, kust alljärgnev retsept pärit, on seda lausa kõige paremaks toorjuustukoogiks nimetatud. Tõesti on see just täpselt õige maitse ja konsistentsiga, kõik on paigas. Aega ja nõusid küll kulub ning lisaks tuleb enne söömist kõvasti oodata, kuid see kõik on seda ka väärt.

Selleks, et koogi täidist oleks lihtsam segada, peab toorjuustukreem olema toasoe ja pehme. Kasutasin Philadelphia toorjuustu.

Otsides nippe, mis selle koogi veel paremaks teeks, leidsin, et nii mõnigi küpsetab seda madalamal kuumusel (150 kraadi) ja kümmekond minutit kauem. Kui kõrgemal kuumusel tekivad koogi pinnale lõhed, tuleb ahju põhja panna veekauss, et ahjus piisavalt niiskust oleks.

Vaja läheb: Põhi: 8 Digestive küpsist (u 125 g), 50 g sulatatud võid; täidis: 400 g kvaliteetset toorjuustu, 75 g suhkrut, 2 muna, 0,5 tl vanilliekstrakti või 1 tl vanillisuhkrut; kate: 250 g hapukoort, 2 sl suhkrut, 0,5 tl vanilliekstrakti või 1 tl kvaliteetset vanillisuhkrut.

Tee nii: Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 22-24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmkappi ootele.

Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus u 30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda.

Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230-kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud. Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda. Serveeri nt värskete marjadega või pudista peale paar Digestive küpsist.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare