3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
UudisedRapla riigimaja avati peale poolteist aastat kestnud renoveerimistöid

Rapla riigimaja avati peale poolteist aastat kestnud renoveerimistöid

Reedel, 4. veebruaril kirjutati Rapla riigimaja ajalukku järjekordne etapp. Peale poolteist aastat kestnud renoveerimistöid toimus hoone pidulik avamine. Rapla riigimaja on üks osa Rahandusministeeriumi kontseptsioonist, millega moodustatakse tervet Eestit kattev riigimajade võrgustik. Rapla oli viies riigimaja, mis avati. Kokku on neid kaheksateist.

Rapla riigimaja on rahvasuus tuntud ka haldushoone nime all. Sinna on nüüdseks koondatud viisteist riigiasutust, mis varasemalt asusid neljas paigas üle Rapla. Nii näiteks asuvad riigimajas teiste kõrval Maksu- ja tolliameti, Transpordiameti ja Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni ameti (PRIA) esindused. Kuigi maja pidulik avamine toimus 4. veebruaril, siis tegelikult olid asutused seal sees juba varasemalt. Läbi poolteist aastat kestnud renoveerimistööde tegutses hoones kaks asutust – Töötukassa ja Mari lilleäri.

Pidulikul avamisüritusel oli kokku julgelt üle saja inimese. Teiste seas pidas avamisel kõne riigihalduse minister Jaak Aab. „Rapla majas on koos paljude riigiasutuste esindused – see peaks iga juhul lihtsustama asjaajamist ja teenuste kättesaadavust,” ütles minister Aab. „Vähem tähtis ei ole kohalike elanike jaoks võimalus töötada paindlikult ja kodu lähedal. Kaugtööks on Raplas nüüd loodud kaasaegsed töötingimused,” lisas minister.

Rapla riigimaja aadressil Tallinna maantee 14 renoveeriti täielikult 2021. aasta lõpuks. Maja rekonstrueerimisprojekti koostas RTG Projektbüroo AS ning ehitustööd tegi Nordlin Ehitus OÜ. Rekonstrueeritud neljakorruselise hoone suletud netopind on 5955 ruutmeetrit, millest asutused üürivad 5400 ruutmeetrit. Tööde käigus rekonstrueeriti maja sisemus, parandati hoone funktsionaalsust, uuendati sisekujundust. Samuti kaasajastati tehnosüsteemid, mis tagavad hoones hea sisekliima ja kaasaegsed töötingimused.

Kokku on kavandatud töökohad 159 töötajale, lisaks on avaliku sektori töötajatele mõeldud kuus kaugtöökohta. Rapla riigimaja rajamise maksumus on ligikaudu 5,2 miljonit eurot.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare