9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedUuskasutuskeskuse kogumisring tuleb Raplasse ja Kohilasse

Uuskasutuskeskuse kogumisring tuleb Raplasse ja Kohilasse

Uuskasutuskeskus tuleb 15. veebruaril, teisipäeval taas Raplamaale, peatudes seekord nii Raplas kui Kohilas. Esimene peatus on Raplas Rappeli keskuse juures kell 11.00-12.00 ja seejärel peatutakse Kohila keskväljakul 12.30-13.30.

Uuskasutuskeskuse kaubikusse on oodatud kodus liigseks muutunud esemed, mis on heas korras ja võiksid rõõmustada veel teisigi. Korralike asjade uuele ringile andmine aitab ennetada prügi teket ja säästa keskkonda. Heategu saab tehtud ka endale – koju saab juurde väärtuslikku ruumi.

„Uuskasutuskeskuse kaubikusse saab ära tuua puhtaid ja terveid rõivaid, jalatseid, aksessuaare, mänguasju, nõusid, köögitarbeid, spordi- ja hobitarbeid, kodutekstiile, sisustusesemeid ja väiksemat kodutehnikat. Uuele ringile saab anda ka hooajaväliseid asju, näiteks talvel jõulukaunistusi või rattaid-rulluiske. Kuigi Uuskasutuskeskus võtab pea kõik heas korras asjad vastu, on ka mõned erandid. Turvalisuse kaalutlusel ei võta keskus vastu laste turvatoole ja -hälle, gaasipliite ja kineskooptelereid. Kogumisringi ajal ei võta kaubik vastu ka mööblit, et autosse kõik kenasti ära mahuks,” selgitab Uuskasutuskeskus MTÜ turundus- ja kommunikatsioonijuht Esme Kassak.

Uuskasutuskeskus sorteerib kõik annetatud asjad ning suunab seejärel heas korras esemed uuesti ringlusse. Osa asju jõuab uuesti kasutusse Uuskasutuskeskuse kaupluste kaudu, osa asju läheb koostööpartnerite kaudu abivajajatele. Uuskasutuskeskus toetab näiteks lasterikkaid peresid, naiste varjupaiku, koduta inimesi ja loomade varjupaiku. Samuti teeb keskus koostööd õpilasfirmade, kunstitudengite ja käsitöölistega, et anda uus elu materjalidele, mis muidu kasutust ei leiaks.

Uuskasutuskeskus MTÜ tegutseb aastast 2004 ning keskusel on hetkel 16 kauplust ja e-pood. Uuskasutuskeskuse eesmärk on muuta uuskasutamine lihtsasti kättesaadavaks ja igapäevaseks kõikidele Eesti inimestele. Kaupluste kõrval peab keskus oluliseks, et inimestel oleks mugav suunata häid asju uuesti kasutusse. Vaata lisaks, kuhu saab asju viia: uuskasutus.ee/kuhu-tuua

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare