6.6 C
Rapla
Pühapäev, 14 apr. 2024
UudisedKolme lasteasutust tunnustati toitlustuse eest

Kolme lasteasutust tunnustati toitlustuse eest

Raplamaal on avaliku sektori toitlustuse järelevalvet tehtud üle 20 aasta. Nii on järjepidevalt tähelepanu all olnud koolide, lasteaedade, aga ka hooldekodude toitlustus. Kolm aastat tagasi asendus järelevalve enesehindamisega.
Seni on tunnustatud ainult koole, aga seekord osales pilootprojektina ka lasteaed. Lisaks lasteaiale läbis protsessi kaks kooli. Tiitli „Tunnustatud koolitoit Raplamaal 2022“ saavad Rapla Kesklinna kool ja Hagudi põhikool, tiitli „Tunnustatud lasteaiatoit Raplamaal 2022“ saab Kohila lasteaed Sipsik. Varem on tunnustuse pälvinud Kohila gümnaasium, Märjamaa gümnaasium ja Alu lasteaed-algkool.
Kehtna kutsehariduskeskuse toitlustuse valdkonna juhi Anne Kersna sõnul on lasteasutuste toitlustuse enesehindamisel võrdsel kohal menüü koostamine, toitude serveerimine ja valmistamine ning asutuse toitlustuse planeerimine ja toitlustamise põhimõtted.
Tunnustused – seinaplaadid – antakse üle koolijuhtide ja lasteaiadirektorite järgmisel kokkusaamisel. Tunnustamise protsess päädib alati ka kokakoolitusega Kehtna kutsehariduskeskuses. Sel aastal toimub see 4. märtsil.
Koostöös Tervise Arengu Instituudiga on Raplamaalt alguse saanud enesehindamise süsteem levinud ka teistesse maakondadesse – sel aastal osalevad tunnustuse protsessis ka Põlvamaa ja Lääne-Virumaa koolid. Lasteasutuste toitlustuse arendamine on Raplamaa tervisenõukogu tegevuskava oluline osa.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare