TarbijaRetsept: Kapsa-hakkliha-riisihautis

Retsept: Kapsa-hakkliha-riisihautis

Alljรคrgnev hautis on รผlimalt lihtne ja tavaline roog, kuid maitseb kรตigile. Mu ema on nalja teinud, et kui jรคnesed ei oleks taimetoidulised, maitseks see isegi neile. Ja muidugi huntidele. Kui endal tรคiesti hundinรคlg peal on, lรคheb see toit nagu soe sai. Kirjade jรคrgi peaks sellest roast jaguma 6-7 inimesele, kuid julgen selles natuke kahelda.
Seda, kust see retsept pรคrit on, ei oskagi tรคpselt รถelda. Ema retseptivihikus on see kirjas juba aastaid ja ta ei mรคleta, kust ta selle รผles kirjutas. Internetis sobrades leiab, et seda retsepti on tehtud รผle kรผmne aasta tagasi โ€œRingvaatesโ€ ja seal on see kirjas kui Kelmikรผla lasteaia retsept ja nimeks on neil sellele pandud โ€žNagu puder ja kapsadโ€, mis on tรคitsa รตige nimetus sellele roale.

Vaja lรคheb: 80 g porgandit, 800 g valget peakapsast, 60 g sibulat, 50 g pikateralist riisi, 250 g hakkliha, soola, pipart, tilli, 300 ml vett
Tee nii: Riivi porgand, tรผkelda kapsas, pese riis. Prae paksupรตhjalises potis hakkliha, kuni vesi kaob, lisa tรผkeldatud sibul ja riivitud porgand, kuumuta mรตni minut. Maitsesta soola ja pipraga. Vala peale keev vesi, kuumuta keemiseni, lisa tรผkeldatud kapsas ja sega. Kรตige peale raputa รผhtlaselt riis, รคra enam sega! Lase vaiksel tulel haududa riisi valmimiseni. Kui vedelikku jรครคb vรคheks, vala juurde keeva vett. Sega korralikult alles siis, kui toit on valmis. Maitsesta vรคrske tilliga. Toiduga koos paku nรคiteks keedetud kartulit. Siia juurde sobib suurepรคraselt ka tilli ja peterselliga maitsestatud hapukoor.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kรตiki kommentaare