11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
TarbijaRetsept: Kapsa-hakkliha-riisihautis

Retsept: Kapsa-hakkliha-riisihautis

Alljärgnev hautis on ülimalt lihtne ja tavaline roog, kuid maitseb kõigile. Mu ema on nalja teinud, et kui jänesed ei oleks taimetoidulised, maitseks see isegi neile. Ja muidugi huntidele. Kui endal täiesti hundinälg peal on, läheb see toit nagu soe sai. Kirjade järgi peaks sellest roast jaguma 6-7 inimesele, kuid julgen selles natuke kahelda.
Seda, kust see retsept pärit on, ei oskagi täpselt öelda. Ema retseptivihikus on see kirjas juba aastaid ja ta ei mäleta, kust ta selle üles kirjutas. Internetis sobrades leiab, et seda retsepti on tehtud üle kümne aasta tagasi “Ringvaates” ja seal on see kirjas kui Kelmiküla lasteaia retsept ja nimeks on neil sellele pandud „Nagu puder ja kapsad”, mis on täitsa õige nimetus sellele roale.

Vaja läheb: 80 g porgandit, 800 g valget peakapsast, 60 g sibulat, 50 g pikateralist riisi, 250 g hakkliha, soola, pipart, tilli, 300 ml vett
Tee nii: Riivi porgand, tükelda kapsas, pese riis. Prae paksupõhjalises potis hakkliha, kuni vesi kaob, lisa tükeldatud sibul ja riivitud porgand, kuumuta mõni minut. Maitsesta soola ja pipraga. Vala peale keev vesi, kuumuta keemiseni, lisa tükeldatud kapsas ja sega. Kõige peale raputa ühtlaselt riis, ära enam sega! Lase vaiksel tulel haududa riisi valmimiseni. Kui vedelikku jääb väheks, vala juurde keeva vett. Sega korralikult alles siis, kui toit on valmis. Maitsesta värske tilliga. Toiduga koos paku näiteks keedetud kartulit. Siia juurde sobib suurepäraselt ka tilli ja peterselliga maitsestatud hapukoor.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare