7.2 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedKolm maakonda asuvad konkureerima 17 miljoni euro peale

Kolm maakonda asuvad konkureerima 17 miljoni euro peale

2022. aasta sügisel avaneb Euroopa Liidu uue eelarveperioodi meede “Atraktiivne piirkondlik ettevõtlus- ja elukeskkond”. Meetme maht on peaaegu 84 miljonit eurot ning Rapla maakonna projektidel avaneb võimalus konkureerida 17 miljoni euro peale.

Kõnealune summa, 17 miljonit eurot, on mõeldud jagamiseks kolme maakonna vahel (Rapla-, Järva- ja Lääne-Virumaa). Meetme esimene taotlusvoor avaneb tänavu sügisel ning sinna saab esitada projekte, mis on sisse kantud maakonna arengustrateegia tegevuskavasse.

Raplamaa Omavalitsuste Liidu tegevdirektor Silvi Ojamuru ütles, et Raplamaal on kindlasti initsiatiiv olemas, et sellest meetmest raha taotleda. Praeguseks on selle kohta veel vähe teada, kuid pilt peaks selgemaks saama 22. veebruaril. Siis toimub maakondade arengutöötajatele suunatud teabepäev.

Praeguseks on teada nii palju, et kogu meetme toetus läheb väljapoole Harjumaad ning Tartu linnapiirkonda. Meetme eesmärk on toetada piirkondi, mis jäävad suurematest keskustest kaugemale. Nii näiteks ei ole Pärnu linnapiirkond ja Ida-Viru linnapiirkonnad investeeringu asukohana küll välistatud, aga sealne kohalik omavalitsus ei saa olla toetuse taotleja.

Kuid millised projektid võiks Rapla maakonnast sellesse meetmesse esitada? Silvi Ojamuru ütles, et sellest on praegu veel vara rääkida. Teada on see, et toetuse suurus ühele projektile on 1-3 miljonit eurot.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Aita
16. veebr. 2022 13:03

Väga atraktiivne oleks Raplas Okta Centrum funktsionaalseks renoveerida.