7.2 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
TarbijaRetsept: Peekoni-juustusüdamed

Retsept: Peekoni-juustusüdamed

Nädala alguses oli sõbrapäev ja sel puhul oli tahe õhtuseks näksimiseks teha midagi, mis oleks hea, lihtne ja ideaalis kuidagi sõbrapäevaga seostatav. Nami-Nami toidublogist leidsin need südamed, mille puhul ma ei kahelnud, et need head tulevad, ikkagi peekon ja juust koos ju.

Muidu on nende südamete tegemine ääretult lihtne, kuid mõnevõrra keeruline oli ribasid saada südamekujuliseks. Muidugi ei ole tegelikult sundi teha neid südamekujuliseks, vabalt võib ribad lihtsalt keerdu keerata ja saada niimoodi hoopis peekoni-juustu pulgad. Maitse on samamoodi hea.

Vaja läheb: 200 g pärmi-lehttainast, õhukesi peekoniviile või Parma sinki, õhukesi juustuviile, määrimiseks muna, peale puistamiseks seesamiseemneid

Tee nii: Rulli lehttainaplaadid veidi õhemaks, jälgi, et need tuleksid ühesuurused. Lao ühele osale tainast õhukesed singi- ja juustuviilud. Tõsta peale teine tainatükk ning rulli kergelt üle.

Lõika terava noaga peenikesteks ribadeks, keera ribad keerdu ning tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Moodusta tainaribadest südamed ja kinnita nii südame alumine ots kui ka keskmine osa hambatikkudega. Määri südamed pealt lahtiklopitud munaga ning puista üle seesamiseemnetega. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare