15.5 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
GaleriiFOTOD: Järvakandis tähistati Kaitseliidu taasasutamise aastapäeva

FOTOD: Järvakandis tähistati Kaitseliidu taasasutamise aastapäeva

Neljapäeval, 17. veebruaril möödus Kaitseliidu taasasutamisest 32 aastat. Selle puhul toimus Järvakandi kultuurihalli esisel platsil tseremoonia. Põhjus seisneb selles, et Kaitseliidu taasasutamine toimus 1990. aasta 17. veebruaril just Järvakandis ning kultuurihalli juurde on rajatud seda sündmust tähistav ausammas.

Kõige selle tõttu on Järvakandil Kaitseliidu ajaloos oluline koht. Neljapäeval, 17. veebruaril toimunud tseremoonial asetati ausambale pärjad. Ühise pärja asetasid Kaitseväe ülem kindralleitnant Martin Herem ja Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi. Kaitseliidu Rapla maleva nimel asetas pärja malevapealik Valjo Tooming ning Kehtna valla nimel tegi seda vallavanem Tanel Viks.

Tseremoonia ainsa sõnavõtu pidas Kaitseliidu vanemkaplan Peeter Paenurm, kes meenutas 32 aasta taguseid sündmusi “Meil on põhjust mõelda nende peale, kes valmistasid Kaitseliidu taasasutamiseks pinda ette ja hoidsid Eesti aateid,” sõnas Paenurm. Terve neljapäevane tseremoonia kestis kokku ligikaudu kümme minutit. Kohal oli umbes kolmkümmend inimest.

Ei ole valitud galeriisse või galerii kustutatud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare