-1.7 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedKohila noormees Kristjan Savo sai Eestimaa uhkuse tiitli

Kohila noormees Kristjan Savo sai Eestimaa uhkuse tiitli

Eile, 20. veebruaril toimus Tallinna Reaalkooli aulas tänugala „Eestimaa uhkus”, kus tunnustati inimesi, kes on korda saatnud midagi erilist ja kangelaslikku. Kümnes kategoorias tunnustati kokku 14 inimest, kes on virgad kogukonnaliikmed, elupäästjad või tublid abistajad. Nende hulgas oli ka Kohila noormees Kristjan Savo, kes aitas koos Priit Villemsoni ja Mihkel Alpiusega merele hättajäänud kolme kalastajat.

Mehed pälvisid kalameeste elude päästmise eest otsustava kangelaslikkuse auhinna. Juhtum ise leidis aset 13. novembril Viirelaiu lähistel. Kolme mehe pääsemisloos on palju juhuseid ja üks neist oli see, et päästjad üldse viibisid sel ajal saarel. Viirelaiu puhkekeskuse juhatajal Villemsonil on tavaks olnud peale hooaega puhata, kuid seekordne puhkus Prantsuse Polüneesias ei vastanud ta ootustele ja ta tuli nädal varem tagasi. Teised mehed viibisid õigel ajal saarel tänu Villemsoni korraldatud talgutele.

Pääsemisloo peategelaseks on ka üks juhuslik jänes, keda Villmesoni naine pildistada üritas ja tänu sellele kuulis rannale jõudes appikutseid merelt, mida hoovist kuulda ei olnud. Juhus oli ka see, et päästjad leidsid kalamehed üles just enne pimedaks minemist.

Kolme mehe tegutsemine oli kiire ja asjalik. Tänugala õhtujuhid Annely Adermann ja Märt Treier ütlesidki, et seda lugu kuulates jäi mulje, et mehed olid selliseks olukorraks valmis, kuid Villemson tunnistas, et nad tegutsesid automaatselt, mingit ettevalmistust neil selliseks olukorraks ei olnud.

Meestele andis auhinna üle endine purjesportlane ja žüriiliige Toomas Tõniste, kes sõnas, et meri võib olla karm ja ettearvamatu, kuid need kolm meest suutsid temaga sõlmida kokkuleppe ja ära hoida suure tragöödia.

„Eestimaa uhkuse” tänugaala toimus kaheteistkümnendat korda. Selle žüriisse kuulusid armastatud lauljast esimees Ivo Linna, lauljatar ja muusik Siiri Sisask, endine kettaheitja ja olümpiavõitja Gerd Kanter, lauljatar Eda-Ines Etti, endine purjesportlane ja poliitik Toomas Tõniste, TV3 Grupp Eesti tegevjuht Signe Suur ning Fenix Casino turundusjuht Marje Braunbrück.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare