1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
TarbijaRetsept: Sinihallitusjuustu küpsised

Retsept: Sinihallitusjuustu küpsised

Tavapäraste õhtusöökide ja snäkkide kõrvale tahaks vahel midagi teistsugust, midagi tõeliselt head. Keegi aga pole öelnud, et see hea peaks kindlasti magus olema.
Mingil põhjusel oli mul külmkappi seisma jäänud sinihallitusjuust ja mõtlesin, kas sellest ei annaks midagi teha, näiteks soolaseid küpsiseid. Selgus, et saab. Retsepte on päris mitu. Minu jaoks tundus Ragne Värgi toidublogist kokkama.ee leitud retsept see kõige sobivam. Ragne on nende küpsiste kohta kirjutanud, et need kadusid kümne minutiga, nii et ju on tegu õnnestunud küpsiseretseptiga.
Need küpsised on muredad, õhulised ja õrnalt sinihallitusjuustu maitsega, ehk siis väga head, nii et pärast esmakordselt tegemist tuleb neid järgmine kord kindlasti topeltports teha. Ja võib katsetada nisujahu asendamist mandlijahuga ja suhkru üldse ära jätta. Seegi tulemus jääb ilmselt ülimaitsev.

Vaja läheb: 100 g võid, toasooja, 1 muna, 225 g jahu, 1,5 tl küpsetuspulbrit, 1 sl suhkrut, näpuotsatäis soola, 100 g toasooja toorjuustu, 100 g sinihallitusjuustu

Tee nii: Vahusta või munaga. Sega kuivained omavahel ning lisa võisegule. Seejärel lisa ka toorjuust ja murendatud sinihallitusjuust ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Vormi tainast pisikesed pallikesed, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning suru pallikesed käega lamedamaks. Küpseta ahjus 170 kraadi juures 20-25 minutit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare