9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedTugevad tuulepuhangud põhjustasid Kehtnas elektrikatkestusi

Tugevad tuulepuhangud põhjustasid Kehtnas elektrikatkestusi

Reede, 18. veebruari esimestel tundidel tabasid Põhja-Eestit tugevad tuulepuhangud, mis põhjustasid kohati lühikesi voolurikkeid. Nendega sai pihta ka Kehtna piirkond. Kehtna inimesed jagasid sotsiaalmeedias lühikest videoklippi, kus on näha heledat sähvatust, mille järel terve aleviku pimedaks lööb.
Elektrilevi OÜ turundus- ja kommunikatsioonijuht Reti Meema ütles, et Kehtna lähistel toimus 18. veebruari öösel mitu mööduva iseloomuga lühist. “Põhjuseks võis olla puude või okste langemine liinile ja lühise tekitamine. Praegu tundub, et oksad või puud on liinilt maha tulnud ja juhtmed terveks jäänud. Seetõttu oli proovipingestamine mõne minuti möödudes edukas. Ühtegi püsiriket ei tuvastatud,” rääkis ta. Veel ütles Meema, et ilmastikule avatud võrgus on mööduvad lühised tavaline nähe.
“Need võivad olla põhjustatud näiteks lörtsist, mis veidi tugevama tuulega isolaatorite külge kinni jääb ja tekitab ülelöögi. Mööduvad lühised võivad tekkida ka puuokstest, mis tugevama tuulega vastu liini võivad lennata. Samas põhjustavad mööduvaid lühiseid ka linnud rände ajal ja alajaamahoonetes on probleemiks närilised, kes külmade saabudes sooja kohta otsivad,” rääkis Meema.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare