6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
KultuurKatrin Niklus pälvis ERÜ teenetepreemia

Katrin Niklus pälvis ERÜ teenetepreemia

Täna, 28. veebruaril tunnustas Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing (ERÜ) ja Kultuuriministeerium Tallinnas Mustpeade maja Valges saalis aasta raamatukoguhoidjaid 2021. Laureaadid valis esitatud kandidaatidest ERÜ juhatus ja raamatukogudes aasta jooksul tehtu eest tunnustati kümnes kategoorias.

ERÜ teenetepreemia pälvis Katrin Niklus, kes ligi neljakümne Rapla Keskraamatukogus töötatud aasta jooksul on aktiivselt ja edumeelselt arendanud raamatukogundust nii oma maakonnas kui ka ühingu liinis üleriigiliselt. ERÜ liige on Niklus aastast 1989 ja kuulunud mitmel korral ka juhatusse. Oma pika ja tubli karjääri vältel tegi ta koostööd kõigi Raplamaa omavalitsustega ja kui oli vaja, andis nõu raamatukogunduse vallas. Temaga peeti nõu uute raamatukoguruumide ja personaliplaneerimise küsimustes. Üks tema suurimaid tööülesandeid oli maakonna täiendkoolituste korraldamine ja seda tehes arvestas ta alati, et üksi töötavad raamatukoguhoidjad saaksid osaleda, ühildades koolituspäevad maakonna bussiliikluse graafikutega.

Nikluse nüüdseks endised kolleegid iseloomustasid teda kui inimest, kelle poole saab pöörduda alati mõne erialase küsimusega. Toodi välja ka tema piiritu optimism ja huumorimeel, mis on olnud edasiviivaks jõuks nii mõnegi probleemi lahendamisel. Kuna ta on alati tähtsaks pidanud raamatukoguhoidjate erialast ettevalmistust ja kutseomandamist, on ta innustanud ja õhutanud paljusid omandama erialast kõrgharidust.

Tunnustuse üleandmisel tänas Niklus kõiki neid, kes teda on pikkade aastate jooksul innustanud ja motiveerinud seda tööd tegema. „Nendeks on valdavalt üksi töötavad maaraamatukoguhoidjad. Oleme ausad, see on raamatukogunduse aluskandepind. Minu siiras lugupidamine kõikidele neile inimestele ja tänan ühiselt töötatud aastate eest,“ sõnas Niklus tänulikult.

„Eesti raamatukoguhoidjad on südamega töötavad nutikad inimesed, kes tihtipeale ei pea enda esiletõstmist oluliseks, iga päev töötatakse pühendumusega, eesmärgiks pakkuda lugejaile parimat. Peame oluliseks neid inimesi ja nende tööd esile tõsta ning väärtustada. 2022. aastal tähistav raamatukogude aasta on suureks toeks raamatukoguhoidjatele edasi püüdlemiseks: ka riik märkab meie tegemisi ja peab neid oluliseks,“ rõhutas ERÜ juht Tuuliki Tõiste.

Tunnustusõhtul tervitas raamatukoguhoidjaid kultuuriministet Tiit Terik, päevakohase sõnavõtuga esines Tõnu Õnnepalu ning õhtujuhid Indrek Ojari ja Argo Aadli esitasid meeleolukaid muusikapalasid. Tunnustusõhtu oli veebiülekandenda jälgitav ERÜ Youtube’i lehel ja on sealt ka järelvaadatav.

Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing on Eesti Vabariigi eakaaslane ja tähistab neil päevil oma 99. tegutsemisaastat. Raamatukoguhoidjaid on tunnustatud järjepidevalt alates 1990. aastast.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare