-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
ArtikkelCarl Pucci: "Vaba maailm on sõjas türanniaga ja Ukraina on eesliin."

Carl Pucci: “Vaba maailm on sõjas türanniaga ja Ukraina on eesliin.”

Carl Pucci on Raplas elav ameeriklasest ettevõtja, kes on sõja kulgemist Ukrainas jälginud algusest peale. “Kõige olulisem on praegu see, et lääs ei katkestaks Ukrainale pakutavat abi. Seal käib totaalne sõda, mis on suurim konflikt Euroopas pärast Teist maailmasõda. Keegi ei tea, mis sünnib pikas perspektiivis. Ka ukrainlased ise arvestavad oma kaitse vastupidavust tundides,” rääkis Pucci.

Venemaa sissetungi esimesel kahel päeval ei pooldanud Saksamaa ja veel mõned riigid Venemaa pankade väljalülitamist SWIFT-i maksusüsteemist. Pühapäevaks olid need erimeelsused hajunud ning langes otsus vähemalt osa Venemaa pankadest sellest süsteemist välja lülitada. SWIFT-i näol on tegemist peamise turvalise sõnumite edastamise süsteemiga, mida pangad kasutavad kiirete ja turvaliste piiriüleste maksete tegemiseks. See võimaldab rahvusvahelise kaubanduse sujuvat liikumist. Vastavalt Euroopa Liidu kehtestatud sanktsioonidele lülitati Venemaa sellest välja.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare