7.2 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
TarbijaRetsept: Ahjuomlett suitsuforelli ja toorjuustuga

Retsept: Ahjuomlett suitsuforelli ja toorjuustuga

Puhkepäevade hommikuti on hea võtta ette ja teha hommikusöök, mis nõuab natukene rohkem aega kui praemuna või võileib. Küll on katsetatud erinevaid pannkooke ja putrusid, kuid mulle tundub, et ühe õige hommikusöögi koostisosa peab olema muna.
Omlett on siin hea lahendus, kuid seda võiks ju vahel teha teistmoodi kui tavaliselt. Tuuli Mathiseni toidublogist tuuliretseptid.ee leiab ühe erilisema omleti, mis peale selle, et siin annavad maitset juurde külmsuitusforell ja murulauguga (või küüslauguga) toorjuust, on ka tiba teistmoodi valminud. Nimelt rändab omlett pliidilt ahju küpsema.
Muidugi annab seda omletti veel oma tahtmise järgi tuunida, lisades sellele näiteks peekonit, erinevaid juustusid ning miks mitte ka paprikat ja maitsetaimi.

Vaja läheb: 1 sibul hakituna, 4-5 muna, 50 ml piima, 200 g külmsuitsuforelli õhukeste viiludena,
100 g toorjuustu karulaugu või küüslauguga, soola ja pipart, võid praadimiseks, serveerimiseks värsket tilli või murulauku.

Tee nii: Kuumuta ahi 180 kraadini. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel veidi võid ja prae siis sibulat mõned minutid. Vahepeal klopi lahti munad ja lisa munadele ka piim. Maitsesta munasegu soola ja pipraga ning kalla pannile. Lase mõne minuti jooksul hüübida. Tõsta pannile suitsuforell ja lusikaga ka toorjuust ning pane siis pannitäis ahju 10-15 minutiks, kuni muna on hüübinud. Serveerides puista peale värsket tilli või murulauku.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare