12.7 C
Rapla
Teisipäev, 26 sept. 2023
SportAvis Utilitas Rapla kaotas nõrga teise poolaja järel Viimsile

Avis Utilitas Rapla kaotas nõrga teise poolaja järel Viimsile

Avis Utilitas Rapla sõitis pühapäeva, 6. märtsi õhtul Viimsisse selge plaaniga võtta võit KK Viimsi/Sportlandi üle. Kohtumise esimene poolaeg läkski Rapla plaanide kohaselt, kuid teisel poolajal haaras eduseisu Viimsi. Lõpuheitluses ei olnud Raplal kodumeeskonnale midagi vastu panna ning seega tuligi korviderohkes mängus tunnistada vastaste võitu 91:84.

Algviisikud:
KK Viimsi/Sportland: Rait-Riivo Laane, Taavi Jurkatamm, Rain Veideman, Karl-Johan Lips, Ronalds Zakis
Avis Utilitas Rapla: Ricards Vanags, Tom Kaldre, Demajeo Wiggins, Markus Ruubel, Sven Kaldre

Enne kohtumist võis eeldada, et tegemist saab olema võrdse vastasseisuga. Nii ka mängu algus kulges. Veenvat eduseisu kumbki saavutada ei suutnud, aga näha oli, et mõlemad meeskonnad olid tahtmist täis. Viimsi poolelt oli täpse käega Rait-Riivo Laane, kes viskas esimese viie ja poole minutiga viis punkti. Edasi sattus sõiduvette juba Rapla. Esimese veerandaja järel võis eeldada, et tulemas on suureskooriline kohtumine. Avis Utilitas Rapla võitis selle 28:19.

Teise veerandaja alguses püüdis Viimsi aktiivselt kaotusseisu vähendada, kuid suurt tulu see ei toonud. Rapla mängis resultatiivselt ning jõudis veerandaja keskpaigaks 40 punkti peale. Viimsi oli selleks hetkeks üheksa-punktilises kaotusseisus. Ühtlasi oli Viimsi murekoht ka see, et Läti leegionär Ronalds Zakis sai kolmanda isikliku vea. Marek Ojamäe viimase sekundi kolmepunktivise tagas Raplale poolajapausiks eduseisu 49:40. Rapla tabas esimesel poolajal kokku kuus kolmepunktiviset.

Peale puhkepausi suutis Rapla esialgu eduseisu säilitada. Eriti heas hoos oli Sven Kaldre, kes oli kolmanda veerandaja keskpaigaks kogunud juba 16 punkti. Küll aga oli selge, et Viimsi ei plaanigi alla anda. Martin Paasoja ebasportlik viga kaks ja pool minutit enne veerandaja lõppu aitas Viimsi mängu tagasi. Seisul 64:63 jõudis Viimsi Raplast juba ühe punkti kaugusele. Minut aega hiljem läks kodumeeskond üle pika aja juhtima seisul 65:64. Kolmas veerandaeg lõppes Viimsi kasuks 67:66.

Neljanda veerandaja algus mõjus šokina. Viimsi asus värskelt kättevõidetud eduseisu kasvatama. Peagi leidis Rapla end kuue-punktilisest kaotusseisust. Aina enam tundus, et mäng libiseb Rapla näppude vahelt ära. Nii Sven Kaldre kui Demajeo Wigginsi visked läksid mööda ning Viimsi näitas samal ajal rünnakul enesekindlat minekut. Närvilist õhkkonda oli palju, kuid Rapla ei suutnud vastastele järgi võtta. Viimsi suutis teise poolaja pöörata enda kasuks ning võitis kohtumise tulemusega 91:84.

Viimsi KK/Sportlandi mängujuht Rait-Riivo Laane ütles peale mängu, et esimese poolaja kaotusseisu võis lugeda selle arvele, et Raplal oli hea visketabavus. “Rapla viskas hästi sisse ja neil olid hästi väljamängitud kohad. Me magasime need maha ning meil olid ka omal ebakõlad. Mõndades kohtades olid meil kommunikatsiooniprobleemid, kuid poolajapausil vaatasime need asjad üle,” rääkis Laane Delfi TV-le antud intervjuus. Turniiritabeli kohta ütles ta, et Viimsi sihib neljandat kohta. “Kindlasti tahame tabelis neljandat kohta, mis tagaks meile edaspidi koduväljakueelise,” rääkis ta.

Võitjate poolelt oli resultatiivseim Karl-Johan Lips, kes viskas 20 punkti. Rain Veideman toetas omasid 19 punktiga. Rapla resultatiivseim oli Darryl Tucker visates 19 punkti. Demajeo Wigginsi arvele jäi 17 punkti.

Avis Utilitas Rapla jaoks oli tegemist hooaja üheteistkümnenda kaotusega, mille kõrvale on ette näidata ka üheksa võitu. Põhiturniiri lõpuni jääb Raplal praeguse seisuga kuus kohtumist ning Paf Eesti-Läti korvpalliliigas hoitakse kaheksandat positsiooni, mis on viimane koht millega pääseb veel sõelmängudele.

Järgmise kohtumise peab Avis Utilitas Rapla reedel, 11. märtsil kui külla sõidetakse BK Ventspilsi meeskonnale.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused