-0.1 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
TarbijaRetsept: Nalysnyky ehk toorjuustuga pannkoogirullid

Retsept: Nalysnyky ehk toorjuustuga pannkoogirullid

Kui sõda Ukrainas algas, kutsuti üles peale erinevate annetusvõimaluste ka tarbima Ukrainast pärit toiduaineid ja tegema ukraina toite. Enamasti teatakse sealsetest toitudest borši, kiievi kotlette ja vareenikuid, kuid mina soovisin leida mõne vähemtuntud roa ja leidsin „nalysnyky“, mille nimetus tuleb sõnast „leht“. See koosnebki õhukestest pannkookidest, mis keeratakse rulli ja mille täidiseks on traditsiooniliselt kodujuust või toorjuust rosinatega, seened ja liha või mesi, moos ja puuviljad. Alljärgneva retsepti leidsin ingliskeelsest blogist claudiascookbook.com. Tegemist on Kanadas elava Ukraina juurtega Jaime blogiga, kes kirjutab oma ema Claudia perekonna traditsioonilisi retsepte üles.
Nalysnyky on nende perekonnas laual alati just pühade ajal ja neil tehakse seda toitu rohke võiga. Soovitatav on seda rooga süüa soojana.

Vaja läheb: pannkookidele 4 muna, 200 ml piima, 120 ml vett, 130 g jahu, 0,5 tl soola, praadimiseks rapsiõli; juustutäiteks 300 g toorjuustu (toatemperatuuril), 2 munakollast, 2 spl vahukoort, soola, 1 spl tilli (soovitatavalt värske), peale: 60 g võid

Tee nii: Klopi munad ükshaaval lahti. Lisa piim, vesi, jahu ja sool ning sega tainas korralikult läbi. Kuumuta mittenakkuval pannil 1 spl rapsiõli. Täida kulp 3/4 osas taignaga ja vala pannile. Küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks õhukesed ringikujulised pannkoogid. Sulata või, jäta jahtuma.
Sega omavahel munakollased, toatemperatuuril olnud toorjuust ja vahukoor. Lisa till. Määri igale pannkoogile ühtlane kiht saadud segu. Rulli pannkook kokku ja lõika kolmeks võrdseks jupiks.
Võta suur tükk fooliumit ja aseta see kõrgemate äärtega ahjuvormi põhja. Foolium peab olema külgedelt piisavalt suur, et pärast pannkoogirullid ära katta. Vala fooliumile natukene sulavõid. Aseta pannkoogirullid vormi ja enne iga järgmist kihti kalla rullidele sulavõid peale. Veendu, et võid oleks piisavalt iga kihi vahel ja ka viimasel kihil. Keera foolium kergelt pannkoogirullidele peale.
Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare