3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
TarbijaRetsept: Täidetud paprika tomatiste kikerhernestega

Retsept: Täidetud paprika tomatiste kikerhernestega

Oli aeg, kus ma üldse ei armastanud paprikat. Pööre saabus ühes kooliaegses laagris, kus salati sees oli ka paprika ja see ei tundunudki nii hull. Sellest ajast olen vähemalt salatite ja muude toitude sees seda söönud.

Alljärgnev retsept jäi juba mõni aeg tagasi Delfi retseptiveebis silma (autor Britt Paju) ja soov midagi just paprikast teha ajendas seda proovima. See retsept on küll järjekordne näide, et alati tuleb juhend enne tegemist mõttega läbi lugeda. Seal oli kirjas, et „lisa vürtsid”, kuid vajaminevate asjade seas vürtse kirjas polnud. Lisasin siis seda, mis parasjagu olemas oli ja mis tundus sobivat – näiteks koriander, basiilik, tšillipulber ja paprikahelbed. Tulemus igatahes minu maitsemeeltele sobis. Teinekord tehes tasub küll meeles pidada, et tuleks otsida võimalikult suur paprika ja seda pooleks lõigates tuleb roheline saba alles jätta, kuna siis ehk ei valgu muna välja.

Vaja läheb: 1 paprika, sool, pipar, 1 sibul, 1 küüslauguküüs, õli, 400 g konserveeritud tomateid omas mahlas, 400 g kikerhernekonservi, vürtse (näiteks tšillipulber, paprikahelbed), 2 muna, maitseks koriandrit või peterselli

Tee nii: Poolita paprika pikkupidi ning puhasta sisu seemnetest ja säsist. Maitsesta kergelt soola-pipraga ja aseta ahjuvormis 200 kraadi juurde 15–20 minutiks küpsema.

Haki sibul ja küüslauk ning kuumuta nõrgema kuumusega pannil õlis umbes 5 minutit, kuni sibul on pehmenenud. Lisa vürtsid, konservtomatid ja kikerherned, kata pann kaanega ja lase 15 minutit podiseda. Maitsesta soola-pipraga ja tõsta paar supilusikatäit segu mõlemasse küpsenud paprikapoolde.

Ülejäänud segu vala küpsetusnõu põhja paprikate ümber. Löö munad ettevaatlikult paprikatesse ja küpseta ahju ülemises osas umbes 10 minutit, kuni munad on hüübinud. Puista peale koriandri- või petersellilehti ja serveeri.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare