spot_img
2.2 C
Rapla
Kolmapäev, 8 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
UudisedValitsus enam pidulisi kokku ei loe

Valitsus enam pidulisi kokku ei loe

Valitsus tunnistas kehtetuks üritustele lubatud inimeste piirmäärad. Seni võis avalikus siseruumis üritustel osaleda 1000 ja välitingimustes piiratud alal 2000 inimest. Samuti ei pea enam suurüritusteks valitsuselt eriluba taotlema, sest selleks puudub vajadus.
Piirang kaotati, sest haiglaravi vajadus COVID-19 tõttu on langenud ning suhteliselt suured piirmäärad haigestumist enam olulisel määral ei mõjuta. Endiselt tuleb ürituste korraldamisel järgida maskikandmise, hajutatuse ja käte puhastamise nõudeid. COVID-19 pandeemia kestab ja seetõttu on eriti oluline jälgida oma tervist ning haigustunnuste esinemisel koju jääda.
Teise otsusena pikendas valitsus kuni 30. juunini korraldust, millega peavad COVID-19 haigestunud olema kuni tervenemiseni (kuid vähemalt 10 päeva) karantiinis. Vaktsineerimata lähikontaktsed peavad jääma karantiini seitsmeks päevaks, vaktsineeritud inimestele on see soovituslik. Karantiinikorraldust pikendatakse haiguse edasikandumise takistamiseks. Ka Euroopa Nakkushaiguste Tõrje Keskuse hinnangul on karantiin efektiivne meede omikrontüve levikuga võitlemisel.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused