-0.1 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
UudisedRapla valla kaasav eelarve kogus ideed kokku

Rapla valla kaasav eelarve kogus ideed kokku

Rapla valla seekordse kaasava eelarve ideed on kokku kogutud ja komisjon kaalub, millised neist rahvahääletusele lubada. Sel korral esitasid elanikud 13 ideed, mille seas on nii tavapäraseid mänguväljakuid ja jõusaale kui ka mõned huvitavamad leiud.

Ideed jagunevad viie piirkonna vahel ja nende elluviimiseks on tänavu 85 000 eurot. See on muide möödunud aastast enam, sest tänavu otsustas volikogu eelarve mahtu suurendada. Rahvahääletusel valituks osutunud ideede elluviimiseks on vald Juuru, Kaiu, Raikküla ja Rapla külade piirkonnas kavandanud 15 000 eurot ehk kokku 60 000 eurot.
Juuru piirkonnas (Juuru kant ja Järlepa kant) esitati kolm ideed. Kohalikud soovivad Juuru kooli juurde mänguväljakut, Järlepa järve juurde rannaala ja laululava arendust ning Pirgu terviserajale minigolfi.
Kaiu piirkonnas (Kaiu kant, Kuimetsa kant ja Vahastu kant) esitati sama hulk ideid. Inimesed soovivad Kuimetsa Motokompleksi välijõusaali, Põlliku külakeskusesse valguslahendust ning Kuimetsa külla unikaalset bussiootepaviljoni.
Ilmselt kõige üllatavam ja huvitavam on neist viimane. Küla keskne bussipeatus vajab hädasti uuendamist ning kohalikud on lasknud end inspireerida Padisest, kus kasutati bussiootepaviljonis kloostrimüüride kive. Kuimetsas plaanitakse kasutada mõisavalitseja maja lammutamise käigus kõrvale tõstetud kive.
Raikküla piirkonnas (Kabala kant, Lipa kant, Raikküla kant ja Purku kant) esitati kaks ideed – Kabala rulapargi rajamine ja Raikküla külaplatsi välilava/terrassi ehitus ning mänguväljaku täiendus.
Rapla külade piirkonna (Kuusiku kant, Alu kant, Hagudi kant ja Rapla kant, v.a Rapla linn) inimesed jäid tagasihoidlikuks ja esitasid ainult ühe idee ehk Kuusikule kogu pere mänguväljaku rajamise. Eeldusel, et idee ka komisjoni heakskiidu saab, peaks see ka ellu viidama.
Rapla linna piirkond saab kulutada 25 000 eurot. Kõige enam ideid laekus mõistagi samuti Rapla linnas. Ettepanekute seas on Rapla Kesklinna kooli välijõusaali teine osa, Rapla linna (laste)pargi arendus, Raikküla kergliiklustee valgustus ning Vesiroosi ülekäigurajale valgusfoori paigaldamine.
Välijõusaalide ja mänguväljakute kõrval jääb valgusfoori idee mõistagi silma. Ettepaneku tegija tõi välja, et Viljandi maantee renoveerimise käigus jäi Vesiroosi ülekäigurajale projekteeritud valgusfoor tegemata seoses projekti maksumuse suurenemisega. Valgusfoori paigaldamine aitaks koolilaste ohutust tagada.
Rahvahääletus on planeeritud aprillikuusse.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare