12.2 C
Rapla
Neljapäev, 26 mai 2022

Retsept: Ameerikapärased küpsised

Vahel lihtsalt tuleb selline magusaisu, mis ei lase enne lahti, kui see magus asi käes on. Kookidega on tavaliselt tükk tegemist, nii et küpsised on üldjuhul kindlama peale minek. Nende küpsiste retsept on leitud Toidutarest ja retsepti autor Lia Virkus on nende kohta öelnud, et sellised ameerikapärased küpsised, mis on pealt krõbedad ja seest pehmed, tekitavad täiesti sõltuvust.

Ma natuke vaidleks sellele vastu, sest lõpuks tulid need minu jaoks siiski liiga magusad. Kohvi kõrvale jaksab 1-2 ära süüa ja rohkem lihtsalt ei taha. Kui tainast tegin ja vaatasin, et nii palju läheb suhkrut, ütles minu laps pead vangutades, et ameeriklased on ikka imelikud. Šokolaadi ma lõpuks ei pannudki nii palju, kui kirjas. Päris palju aega võttis ka pähklite ja šokolaadi hakkimine, nii et ma kahtlen, kas ma päris selliseid küpsiseid tahan veel teha. Ära süüakse need aga kindlasti, kuna head on need ikka.

Vaja läheb: 175 g võid, 150 g metspähkleid, 5 dl nisujahu, 2 tl mustade täppidega vanillsuhkrut, 0,5 tl söögisoodat, soola, 2 dl pruuni roosuhkrut, 1,5 dl suhkrut, 1 muna, 1 munakollane, 250 g valget šokolaadi.

Tee nii: Sulata või. Haki pähklid jämedalt ning sega jahu vanillsuhkru, sooda ja soolaga. Sega sulavõi hulka suhkrud, lisa ka muna ja munakollane. Sõelu hulka jahusegu ja sega tainaks. Pane juurde pähklid ja hakitud šokolaad. Keera tainas kilesse, tõsta 20 minutiks külma.

Jaga tainas 25 palliks, tõsta suurte vahedega küpsetuspaberiga kaetud kahele ahjuplaadile, vajuta kahvliga ristisuunas muster peale ja küpseta ahjus 175 kraadi juures 8–10 minutit, kuni küpsised on kuldkollased ja küpsed. Tõsta jahtuma.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised