spot_img
-7.8 C
Rapla
Reede, 2 dets. 2022
spot_imgspot_img
UudisedNaastrehvide vahetamisega ei pea kiirustama

Naastrehvide vahetamisega ei pea kiirustama

Kuna ka aprillis langeb temperatuur kohati miinuskraadideni ning talviste teeolude puhul võib naastrehve kasutada kuni 30. aprillini, ei pea rehvide vahetamisega kiirustama.

„Suverehvidele ülemineku aeg on tehtud Eestis paindlikuks, kuna ilmastikuolud erinevad riigi eri piirkondades. Praegu on temperatuur öösiti veel miinuspoolel ning ei ole põhjust rehvivahetusega kiirustada,“ selgitas transpordiameti liiklusekspert Villu Vane. Järgmisel nädalal lubab ilmaprognoos veel lume- ja lörtsisadusid, mis võivad teed libedaks muuta.

Enne rehvivahetust tuleb kindlasti üle vaadata suverehvide mustrisügavus. Kui kevadel rehvi vahetades on suverehvi mustrisügavus vaid 1,6 mm, siis tuleks osta uued rehvid, sest olemasolevad ei pea tervet hooaega vastu. Suverehvi mustrisügavus peab olema vähemalt 1,6 millimeetrit, kuid rehvivahetusele peaks mõtlema juba siis, kui nende jääksügavus on 2 mm.

Naastrehve võib Eestis kasutada alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini. Suverehvide kasutamine on kohustuslik alates 1. maist.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused