7.7 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedTäiendatud! Kaks last lõhkusid Atla-Eeru kõrtsi aknaid

Täiendatud! Kaks last lõhkusid Atla-Eeru kõrtsi aknaid

Teisipäeval, 12. aprillil peksid kaks noort sisse Juurus asuva Atla-Eeru kõrtsi aknad. Vandaalide saagiks langes kolm akent, mis ära lõhuti. Juba järgmisel päeval asuti neid parandama.

Atla-Eeru kõrtsi haldab Mahtra talurahvamuuseum, mille tegevjuht Jaanus Plaat ütles, et Atla-Eeru kõrts on valve all ning niipea kui aknaid lõhkuma hakati, sõitis kohale turvafirma G4S. Politsei ütles, et lõhkujateks olid üks poiss ja üks tüdruk. “Lastega, kes lõhkusid Atla-Eeru kõrtsi aknaid, ei ole politseil eelnevalt kokkupuuteid olnud, kõrtsi omanik on laste esindajaga kokku saanud ja kahju heastatakse. Loodetavasti on ka halvad kogemused õppimiseks, kindlasti saavad lapsed sellest õppetunni,” rääkis Kesk-Eesti politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Kristel Põhjala.

Akende lõhkumiseks kasutasid lapsed haamrit, mille nad jätsid peale lõhkumist sündmuskohale ja mis sealt leiti. Osaliselt jõudsid nad ära lõhkuda kolm akent. Plaat ütles, et ta ei soovi spekuleerida, kes need lapsed täpselt olid. “See on politsei rida,” ütles ta. Igal juhul andis ta akende lõhkumisest politseile kohe teada. Akende parandamine läks lahti juba 13. aprilli hommikul. Plaat ütles, et sama päeva õhtuks olid kõik aknad parandatud. Mis puudutab võimalikku rahalist kompenseerimist teo toimepanijate või nende vanemate poolt, siis ütles Plaat, et see sõltub politseist. “Politseile on avaldus esitatud, vaatame, mis nüüd edasi saab,” rääkis ta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare