9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedLoone linnuse silla ehitus käib

Loone linnuse silla ehitus käib

Kui 2020. aasta suvel lammutati amortiseerunud ja ohtlikuks muutunud Loone linnuse jalakäijate sild, oli Kohila vallal kindel soov ja plaan sild taastada ja loodeti, et see juhtub 2021. aastal. Nii küll ei läinud, kuid nüüd saab öelda, et suve lõpuks on sild taas olemas.
Kuni uue silla valmimiseni on ligipääs Loone linnusele tagatud Tallinna-Rapla-Türi maantee poolsest otsast.

Silla projekti koostas Safeway OÜ (projekteerija Valeri Volkov) ja valmis sai see eelmise aasta lõpuks. Objektil algasid ehitustööd 30. märtsil ja ehitamas on GRK Infra OÜ (projektijuht Kristjan Mänd). Ehitusjärelevalvet teostab PP Ehitusjärelvalve insener Urmas Koks.

Silla ehitus on valla ehitusnõuniku Kalver Künnapuu sõnul hetkel graafikus, kuigi hiline kevad ja Keila jõe kõrge veetase on töid häirinud. Sel nädalal plaanitakse alustada betoonivaluga. Valmis peaks uus sild olema selle aasta 30. juuliks.
Uus sild ehitatakse olemasolevatele, vana silla lammutamise käigus alles jäetud betoonsammastele ja tuleb vanast veidi kõrgem, nii et näiteks paadi või kanuuga saab selle alt paremini läbi.

Loone silla projekteerimise ja ehituse üldmaksumus on 203 000 eurot, millest maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetmest (MATA) saadi eelmisel aastal toetust 110 000.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare