3.8 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedMaakonna kriisikomisjon võttis arutlusele ulatusliku evakuatsiooni

Maakonna kriisikomisjon võttis arutlusele ulatusliku evakuatsiooni

Kuidas käituda loodusõnnetuste või ka inimtekkeliste õnnetuste korral ning suunata inimesed õigetesse kohtadesse? Hiljutisel Rapla maakonna kriisikomisjoni istungil oli põhilise teemana laual ulatuslik evakuatsioon.

Mingeid konkreetseid otsuseid teisipäeval, 12. aprillil toimunud istungil ei langetatud, kuid see-eest kuulasid komisjoni liikmed päästeameti ametniku sellekohast ettekannet.

Ulatusliku evakuatsiooni valdkonna peale on pannud ametkondi mõtlema mitu hiljutist sündmust eesotsas sõjategevusega Ukrainas. Kuid võimalik sõda on kõigest üks põhjus, mis võiks tsiviilelanikkona ulatusliku evakuatsiooni esile kutsuda. Täpselt samamoodi võib seda põhjustada mõni loodusõnnetus alates veeuputusest kuni suure tormini, mis elektri ning sõiduteed ära lõikab. Võrreldes Pärnu või Haapsaluga ei ole veeuputuse tõenäosus Rapla maakonnas muidugi eriti suur. Küll aga võib väga vabalt meie piirkonda tabada mõni tõsisem torm. Samuti võib ulatusliku või ka kohaliku evakuatsiooni esile kutsuda õnnetus mõnes tööstuspiirkonnas, mis tekitab kas keemilise saaste, elektrikatkestuse vms.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare