12.2 C
Rapla
Neljapäev, 26 mai 2022

Polaarekspeditsioon andis võimaluse kogeda tõelist Arktikat

Kaks aastat tagasi korraldasid Eesti Meremuuseum ja Eesti Polaarklubi 15-19-aastastele koolinoortele suunatud polaarviktoriini, mille viis paremat said võimaluse sõita polaarekspeditsioonile Artikasse, Helsingi ülikooli Kilpisjärvi polaarjaama. Teatavasti lükkas maailma vallutanud koroona kõik plaanid edasi. Nii ka selle ekspeditsiooni.

Esialgu lükati sõit edasi sügisesse, siis järgmise aasta kevadesse, siis jälle sügisesse ja nüüd, kui olukord koroonaga rahulikum ning kõik osalejad kas vaktsineeritud või läbi põdenud, sai reis lõpuks teoks.

4.-10. aprillini toimunud ekspeditsioonist Põhja-Soomes asuvasse Kilpisjärvile võttis osa viis viktoriinivõitjat: Saskia Krautman, Artur Raik, Anel Neumann, Anni Joamets ja Kohilast pärit Kevin Kristofer Laanmets. Juhendajatena olid kaasas polaarklubi liikmed Katrin Savomägi, Mari Hunt, Mart Varvas ja Enn Kaup.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised