12.2 C
Rapla
Neljapäev, 26 mai 2022

Retsept: Umpa munapudruga

Ilmselt pole muud aega, mil me sööksime nii palju mune, kui seda on munadepühad. Meie peres on traditsioon alati mune värvida ja lasta lastel peidetud muna otsida ning enamikust neist munadest saab pärast munavõid teha. Leidsin, et seda saab teha ka nii, et peale või ja soola lisatakse kodujuustu.

Seekordne roog ei ole seotud keedetud munadega, kuid munapuder on selle oluline osa küll. Instagramis on eraldi kasutajakonto „Munatoidud”, mis jagab erinevaid munadega seotud toiduretsepte. Sealt leidsin Umpa-nimelise roa, mis sobib hästi munapudru kõrvale ja mille näol on tegemist Lõuna-Indiast pärit hommikusöögiga, mida võib nautida ka lõuna- või õhtusöögiks. Muidu on sõna „umpa” seostunud minu jaoks rohkem laulusõnadega, kuid tuleb välja, et see võib olla ka maitsev roog.

Vaja läheb: 1 viil saia, 2 suurt muna, pool sibulat (hakitud), 0,5 tassi tomateid, 0,5 tl sinepiseemneid, 2 loorberilehte, 0,5 tl ingveripulbrit, 0,25 tl kurkumit, 0,25 tl tšillipulbrit, 0,5 tl suhkrut, veidi soola, 1 spl india pähkleid.

Tee nii: Rösti pannil või rösteris saiaviil. Lase jahtuda ja lõika kuubikuteks. Rösti pannil india pähklid ja tõsta kõrvale. Kuumuta pannil õli. Lisa sinepiseemned ja prae neid veidi. Lisa tšillipulber ja purustatud loorberilehed. Prae veel veidi. Lisa hakitud sibul. Prae, kuni sibul on klaasjas. Lisa ingveripulber, kurkum, tomat, sool ja suhkur. Hauta, kuni tomat on pehme. Sega hulka saiatükid ja röstitud pähklid. Tõsta kõrvale. Klopi lahti munad. Prae pannil pidevalt segades, kuni valmib munapuder. Serveeri.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised