spot_img
-5.6 C
Rapla
Teisipäev, 6 dets. 2022
spot_imgspot_img
UudisedTOHI uus džinn pälvis Toiduliidu tunnustuse

TOHI uus džinn pälvis Toiduliidu tunnustuse

Toiduliit tunnustas täna Eesti parimaid toiduaineid. 2022. aasta Eesti Parima Toiduaine tiitli viis koju Salvesti Ökoloogiline toortatraroog veiselihaga sarjast Põnn, mis on valminud kodumaisest mahe toortatrast, mahe veiselihast ning ökoloogilistest köögiviljadest ja maitsetaimedest. Põnni ainulaadne toode püstitas ka omamoodi verstaposti – kunagi varem pole lastetoit pälvinud „Eesti Parima Toiduaine“ konkursi parima tiitlit.
Tunnustusi jagab Toiduliit aga mitmes kategoorias ja üks kuldmärk jõudis ka Raplamaale. Tiitli Parim Jook Lääne-Eesti Väikeettevõttelt 2022 pälvis TOHI Aronia Infused Gin. Tootjaks on Kohilas tegutsev TOHI Distellery OÜ. Aroonia on tuntud vitamiinirikas supermari, mis annab džinnile ainulaadse, tummise ja sügava maitse. Arooniad on kogutud Eestimaa aedadest, mahl välja tambitud jalgadega täpselt nagu vanasti väikestes veinimajades Euroopas. Tohi Aronia Infused Gin valmib üks kord aastas ja piiratud koguses.
Lisaks parimale toiduainele ja piirkondlikele võitjatele kuulutas Toiduliit välja veel kolm kuldmärgi saajat: 2022. aasta Eesti Parima Mittealkohoolse Joogi tiitli pälvis Värska Naturaal Plus Goji+jõhvikas Värska Originaalilt, Parima Alkohoolse Joogi tiitli Vana Tallinn Toffee Caramel Livikolt ja Parima Lisandväärtusega Toiduaine tiitli Tere virsiku-kurkumi laktoosivaba HI!Fiber kiudainetega jogurt.
Juba 28. korda Eesti Toiduainetööstuse Liidu eestvedamisel toimunud „Eesti Parima Toiduaine” konkursil osales tänavu 66 ettevõtet 161 tootega. Konkursi eesmärk on selgitada välja möödunud aastal turule jõudnud ja Eestis toodetud parimad toidutooted.
Konkursi žüriiliikmete hulka kuuluvad toiduteadlased, toitumisnõustajad, toiduajakirjanikud ning kaupmehed, kes kõik läbivad enne hindamist sensoorika-alase koolituse.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused