-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
GaleriiVIDEO: Rapla Gümnaasium avaldas meelt sõja vastu

VIDEO: Rapla Gümnaasium avaldas meelt sõja vastu

Rapla Gümnaasiumi õpilasesindus korraldas reedel, 22. aprillil heade mõtete matka, mis oli samaaegselt ka meeleavaldus Raplas elavate ukrainlaste toetuseks ning nende kodumaal möllava sõja vastu.

Heade mõtete matkale olid kaasatud ka Ukraina sõjapõgenikud, kes elavad Raplas. Matk sai alguse Rapla Gümnaasiumi juurest. Edasi viis jalutuskäik osalejad endise perearstikeskuse juurde, kus nendega liitusid seal elavad Ukraina sõjapõgenikud. Rapla Gümnaasiumi meedia- ja noorsootööjuht Eve Mikson ütles, et ukrainlasi liitus nendega umbes viisteist.

Koos mindi edasi Tammemäe laululavale, kus inimestest moodustati inglise keelne sõnum “NO WAR” sellisel viisil, et see oleks nähtav drooniga taevast. Eesti keeles tähendab see “EI SÕJALE”. Sealjuures moodustasid “O” tähe ukrainlased ning Rapla Gümnaasiumi õpetajad. Tammemäel toimus ka kontsert, kus lauldi ukraina keelseid laule. Samuti tantsiti Ukraina päritolu tantsu Serjoža.

Heade mõtete matk jätkus Rapla keskväljakule, kus peeti ühe minuti pikkune leinaseisak Ukraina sõjas hukkunute mälestuseks.

Ühtlasi oli reedene aktsioon üks osa Rapla Gümnaasiumi juubeliaasta tähistamisest.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare