spot_img
-5.6 C
Rapla
Reede, 2 dets. 2022
spot_imgspot_img
ArtikkelPärimuse pärastlõuna Kaido Haageniga

Pärimuse pärastlõuna Kaido Haageniga

Rapla kultuurikeskuses oli 1. mail „Pärimuse pärastlõuna”, kuhu korraldaja Tiiu Laurimaa oli rääkima kutsunud Rapla juurtega maailmaränduri ja fotograafi Kaido Haageni. Tema jutt ja pildid keskendusid raudteejaamadele, tuletornidele ja tuuleveskitele. Tantsulise panuse andis Laurimaa juhendatud tantsurühm Talutütred.
Haagen rääkis, et tema nii väiksemad kui ka suuremad teed on Raplast alguse saanud ja väiksemad neist kulgesid alguses kas sapakaga või mööda raudteed. Ta luges ette lõigu Tõnu Õnnepalu tekstist „Teeloleku maja”, mis saatis Haageni näitust „Raudteeta jaamad” ja räägib sellest, et raudtee kehastab hästi inimese kaksikloomust, soovi olla korraga paikne ja teel.
Raudteejaamade pildistamine on Haageni jaoks oluline ja märgiline. „Raudteejaam pole lihtsalt hoone. See on koht, kus inimesed kohtuvad, lahkuvad, valavad kurbuse- või õnnepisaraid,” sõnas ta. Omaette teema ongi lood, mis igaühel rongisõidu ja raudteejaamadega seostuvad.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused