9.4 C
Rapla
Teisipäev, 26 sept. 2023
UudisedRapla kaasava eelarve hääletusel anti rekordarv hääli

Rapla kaasava eelarve hääletusel anti rekordarv hääli

Tänavusel Rapla kaasava eelarve rahvahääletusel anti rekordarv hääli. Konkurents oli nii tihe, et lõplik tulemus pandi paika viimasel hetkel. Juuru piirkonnas said määravaks vaid kaks häält.

Rahvahääletus algas 11. aprillil ja lõppes esmaspäeva öösel. Kokku andsid oma hääle 1481 Rapla valla elanikku. Viimati kogunes sarnane arv hääli 2019. aastal, kuid tänavune tulemus trumpas selle üle 35 häälega.
Esmakordselt võttis vald kasutusele VOLIS-keskkonna. Varem sai e-hääle anda valla kodulehe kaudu ning sinna sisse logida vaid ID-kaardi või mobiil-ID abil. Sel aastal võeti kasutusele VOLIS- keskkond, kuhu saab siseneda ka smart-ID abil. Rapla valla meediaspetsialist Katrin Kruusimägi ütles, et seeläbi sai suurem osa elanikke mugavalt oma hääle anda. „Kes tahtsid, said oma hääled anda,” lisas ta.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused