6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedRaplas jätkub usin varjevõrkude punumine

Raplas jätkub usin varjevõrkude punumine

Aprillikuu keskpaigas panid MTÜ Ettevõtlikud Naised Raplamaal liikmed eesotsas juhi Katrin Klaeboga pead kokku ja otsustasid, et ühiselt hakatakse Ukraina jaoks varjevõrke punuma.

Paari nädalaga on tehtud ära suur töö, aga töö käib ka edasi. „Varjevõrke on endiselt väga-väga vaja. Varjevõrgud on Ukrainas praegu kolme kõige vajatuma eseme hulgas. Kaks võrku on ära saadetud, kolmandaga praegu teeme tööd,” ütleb Klaebo. Lisaks on üks võrk viidud Raplas nn Ukraina majja, kuhu on paigutatud elama Ukrainast tulnud inimesed. „Minu juhendamisel teevad nüüd nemad ka varjevõrku,” räägib ta.
Klaebo sõnul on valminud üks võrk mõõtudes 6×3 meetrit ja üks mõõtudes 3×3,5 meetrit. Saadud tagasiside kinnitab, et võrgud on korrektselt ja nõudmistele vastavalt tehtud.
„Regulaarseid punujaid on kümmekond naist,” toob Klaebo välja. Vabatahtlike nimekiri, kes on ühel või teisel moel ettevõtlike naiste algatustega kaasa tulnud, on aga pikem. Sinna mahutub juba üle kolmekümne nime.
Raplamaal punutakse varjevõrke ühes kohas, Rapla kultuurikeskuse keldrikorruse ühes ruumis, aga Eestis on kokku üle kolmekümne punumise punkti. „Aitan kaitsta” Facebooki grupis on avaldatud, et kokku on Eesti eri nurkades valmistatud viie korvpalliväljaku jagu varjevõrke.
Klaebo innustab kõiki kaasa lööma ning toob välja, et üks võimalus avaneb ka sel nädalal Rapla hooviOTT-i ürituse raames, mil plaanitakse võrgu punumisega õue, kauplemise platsile tulla.
Lisaks võrkude punumisele ostavad ettevõtlikud naised igal reedel annetatud raha eest puuvilju, mune ja teisi tooteid, mida viivad Raplas elavatele ukrainlastele.
„Lastele oleme ostnud ka raamatuid,” lisab Klaebo. Kuna sel nädalal on tulemas emadepäev, plaanitakse ka Rapla ukraina emade päev eriliseks teha ning viiakse neile erilisi kingitusi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare