9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
TarbijaRetsept: Klassikalised šokolaaditükkidega küpsised

Retsept: Klassikalised šokolaaditükkidega küpsised

Mul tõesti oli plaan teha seekord mõni soolane roog, kuid kui volbripäeva tähistamisel Valli külas pakuti ajaloomatka lõpetuseks küpsiseid, oli soov ka ise midagi küpsetada. Viimane küpsisetegu kujunes päris pikaks protsessiks, nii et üritasin seekord leida selliseid küpsiseid, mille valmistamine võtaks natuke vähem aega, kuid kogu see segamine, šokolaadi hakkimine ja eriti veel pallikeste veeretamine võttis ikka omajagu aega. Esimene plaaditäis läks natuke ka aia taha, liiga pruuniks kippusid minema, nii et vähendasin kuumust 160 peale ja lasin küpsistel 10 minutit ahjus olla. Niimoodi said valmis mõnusalt krõbedad ja tõeliselt head küpsised.
Retsept on leitud Ragne Värgi toidublogist kokkama.ee

Vaja läheb: 150 g toasooja võid, 75 g fariinsuhkrut, 75 g suhkrut, 1 tl vanillisuhkrut, 1 muna, 200 g jahu, 0,5 tl soodat, 0,5 tl küpsetuspulbrit, 0,25 tl soola, 150 g šokolaadi

Tee nii: Sega või suhkrutega vahule. Seejärel sega juurde muna ning mikserda tainas kiiresti ühtlaseks. Sega ülejäänud kuivained omavahel ning lisa või-suhkrusegule. Haki šokolaad meelepärasteks tükkideks ning lisa segades kõige viimasena.
Vormi tainast pallikesed (sellest kogusest saad umbes 30 pallikest) ning aseta piisava vahega ahjuplaadile. Suru hästi kergelt tainapall pisut lamedamaks. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 13-15 minutit.

Nipid paremate küpsiste saamiseks:
– Muna olgu taina valmistamisel kindlasti toasoe!
– Käsitsi tainast segades saad pisut pehmemad, mikseriga vahustades aga krõbedamad ja õhulisemad küpsised.
– Sega tainast korralikult – nii palju kui vaja, aga nii vähe kui võimalik. Ühesõnaga, väldi ülesegamist.
– Soovid pontsakamaid küpsiseid? Sellisel juhul pane tainas pärast valmimist 30-45 minutiks külmkappi.
– Soovid küpsist, mis küpsedes suureks ja õhuliseks paisub? Sel juhul pane küpsised kohe pärast taina valmimist ahju.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare