11.1 C
Rapla
Neljapäev, 19 mai 2022

Tiit Terik: Kultuur ja kunst hingestavad halli argipäeva

Eelmisel reedel, 29. aprillil külastas kultuuriminister Tiit Terik Rapla maakonna kultuurivaldkonnaga tegelevaid asutusi, et uurida, mis mured ja rõõmud neil on. Selliseid ringkäike maakondades on minister juba teinud ja teeb ka edasi, et saada otsene ülevaade valdkonnast ja mõista, milles nad peavad omavalitsusi tagant utsitama ning mismoodi seadusandlusega kaasa aidata.
Päeva alustas Terik Rapla keskraamatukogus, sealt mindi kohtuma Raplamaa Omavalitsuste Liidu ja kultuuri nõukojaga ning Rapla korvpallikooliga. Enne lõunasööki Raplamaa omavalitsusjuhtidega külastas Terik Raplamaa kaasaegse kunsti keskust ja kultuuriklubi BAAS. Pärast lõunat istuti koos kohalike kultuuriinimestega Rapla kultuurikeskuses ning ministri päeva Raplamaal lõpetas ringkäik Järvakandi klaasimuuseumis.
Ajakirjanikuna oli mul võimalus ministriga kaasas käia kaasaegse kunsti keskuses ja kohtumisel kultuuriinimestega. Kunstikeskuse pidajad Riin Pallon ja Kairi Orgusaar rääkisid ministrile sellest, millised näitused neis ruumides on toimunud, kui palju rahvast seal käib ning kuidas leitakse kunstnikud, kelle töid sinna tuuakse. Tõsisemaks läks jutt siis, kui Terik tõstatas küsimuse, mille baasilt galerii end hinges hoiab ja kellele kuulub galerii pind. Orgusaar vastas, et ruumid kuuluvad Espakile, kes on neile üks paremaid ja stabiilsemaid koostööpartnereid olnud, ja rahastus tuleb kultuurkapitalilt (10 000 eurot aastas) ja natuke ka Kulka projektide kaudu ning Raplamaa arengufondist.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised