6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedRaplamaal toimub täna kogukondlik metsaistutus

Raplamaal toimub täna kogukondlik metsaistutus

Täna toimub Vana-Kaiu külas, Oranikul kogukonnapäev, mille raames istutavad Alexela kogukonnaprogrammiga liitunud koos ettevõtte töötajatega kuuseistikuid ja õpivad loodusega kooskõlas toimetamist. Päevast võtab osa sadakond inimest.

Koos kogukonnaga istutab Raplamaal metsa ka AS Alexela juhatuse esimees Aivo Adamson. „Meil kõigil on igapäevaelus olemas lihtsad sammud parema homse loomiseks: vähem tarbida, eelistada taastuvaid ja biopõhiseid materjale, kasutada looduse suhtes säästlikumaid transpordilahendusi ja muidugi istutada puid. Viimase puhul tähistamegi täna Alexela kogukonnaüritusega just selle võimaluse kasutamist läbi enda loodud programmi, kus iga liige annab loodusele igalt oma tankimiselt pisut tagasi,” rääkis Adamson. Ta täpsustas, et ühe paagitäie tankimine Alexelas toob Eesti metsadesse keskmiselt neli uut puuistikut.
Raplamaale sõidutakse kogukonnapäeval osalejaid keskkonnasäästlike CNG surugaasil sõitvate bussidega. Metsas ootavad suuri ja väikeseid külalisi kuuseistikud, abi ja juhendamine nende istutamisel ja kasulikud töötoad metsas hakkama saamiseks, sealjuures õpitakse metsas leiduvast toitu valmistama ja looma- ning linnuriiki mõistma. Töötube viivad läbi oma ala spetsialistid retkejuht Signe Ohakas, naiskodukaitsja Kristlin Kõrgesaar ja loodusmees Vahur Sepp.
Kogukonnapäev toimub esmakordselt ja on sündinud Alexela kaks aastat kestnud kogukonnaprogrammi raames. Raplamaal kohtuvad ettevõtte kogukonnaprogrammiga liitunud ning Alexela töötajad. Seni on energiaettevõtte programmiga liitunud kogunud Eestimaale istutamiseks üle 400 000 puu ja kogukonnaliikmete arv kasvab tempokalt. Igakuiselt liitub programmiga tuhandeid inimesi.
„Alexelas näeme, et oleme tabanud Eesti inimeste huvi ja vajaduse tüve, sest metsadesse panustatakse hea meelega. Täna on oma autosõidu jalajälje vähendamiseks liitunud meiega üle 28 000 inimese ja nende arv pidevalt kasvab. Rohepöörde sõnumite rohkuses võib ennast ära kaotada, kuid mets on meile kõigile hästi mõistetav ja oluline väärtus, millega seotakse ennast hea meelega ja pikaajaliselt,” lisas Adamson.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare