spot_img
2.2 C
Rapla
Teisipäev, 21 märts 2023
GaleriiOmavalitsused tähistasid emadepäeva tunnustades ja tänades (SUUR GALERII KOHILA PÕNNIDE PARAADILT)

Omavalitsused tähistasid emadepäeva tunnustades ja tänades (SUUR GALERII KOHILA PÕNNIDE PARAADILT)

Möödunud nädalavahetus tähendas paljudes peredes pidulikku sündmust. Kallitele emadele anti üle lilled, kingitused ja soojad kallistused. Ka omavalitsused hoidsid oma emasid meeles, tervitasid neid ja nende lapsi, aga kuulutasid välja ka oma piirkonna emad, kes pärjati tiitliga „Aasta ema”.

Päev enne emadepäeva, laupäeval, 7. mail kogunes sadades suuremaid ja väiksemaid inimesi, kes ratastel, kes jala, Kohila keskväljakule, et ühiselt jalutada rongkäiguna lasteparki. Üritus, mis on nimeks saanud „Põnnide paraad”, on Kohila igakevadine traditsioon, kus kohalikud, hiljuti ilmale tulnud pisikesed rivistuvad koos oma vanematega, et tähistada peagi saabuvat emadepäeva ning olla tervitatud värskete vallakodanikena.
Silmad läikimas, kel rõõmust, kel heldimusest, kel ärevusest, koguneti keskväljakule parklasse, kus iga soovija sai näppu õhupalli, et seejärel vallaisade järel orkestri saatel pidulikult rongkäiguna lasteparki jalutada. Rongkäiku juhtisid vallavanem Allar Haljasorg ja volikogu esimees Heiki Hepner. Mõlemad pidasid lastepargis ka kõne.
„Tänulikkus ja tänulik meel emaduse suhtes panid aluse toredale traditsioonile. Möödunud sajandi alguses, 1908. aastal tähistati esimest korda emadepäeva Ameerikas. Eestisse jõudis traditsioon 1923. aastal ehk 99 aastat tagasi. See arv on sümboolse tähendusega. Täna me tähistame 100. emadepäeva, mida on Eestis tähistatud,” tervitas Kohila vallavanem Allar Haljasorg lasteparki saabunud rongkäigulisi.
Vallavanem andis seejärel teada, et Kohila jaoks oli 2021. aasta lausa suurepärane aasta. „Täna kostab siin 99 nime. Kosta on ka kahe Ukrainast pärit lapse nimi. Meil on väga hea meel, et Kohila vallas on väga palju lapsi ja lasterikkaid perekondi. Aitäh pühendumuse, aja ja armastuse eest, mida olete jaganud,” tänas ta emasid.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused