11.1 C
Rapla
Neljapäev, 19 mai 2022

Retsept: Ühepajatoit minifrikadellidega

Ühepajatoit on üks klassikalisemaid roogasid üldse. Enamasti on selle tarbeks köögiviljade hakkimine aga päris ajakulukas. Palju kiiremaks teevad roa valmistamise külmutatud köögiviljasegud, eraldi on olemas ühepajatoidu segu. Sea- või veiseliha asemel on aga hea kasutada minifrikadelle. Koos ürtide ja küüslauguga saab kokku nii-öelda libaühepajatoidu, mis siiski hästi maitseb. Kui veel arvestada, et üha hiljem läheb pimedaks ja tahaks õues midagi teha ja toimetada, on selline kiirelt valmiv roog õuest väsinuna tulles eriti hea variant – väga vaeva nägema ei pea, saab ruttu valmis ja täidab kiirelt kõhu.
Selle retsepti leidsin Retseptisahtli veebilehelt, kus retsept oli napisõnaline, mingeid koguseid antud ei ole. Retsepti juures olev video aitab küll mõnest kogusest paremini aru saada. Ühepajatoitu segades tuli ka meelde Olga Kaju raamatuesitlus, kus ta sõnas, et kondiitrimaailm sobib talle paremini, kuna seal on kogused ja juhised väga täpselt kirjas, kuid soolase toidu maailmas on kogused sageli umbmäärased. Eks see vist nii ongi, et kui magusate asjade puhul võib kogustega eksimine tulemust drastiliselt muuta, siis soolase puhul väga palju eksida ei anna, mingi söödav gemüüse ikka kokku tuleb.

Vaja läheb: 400 g köögiviljade külmutatud segu (või eraldi porgandit, kartulit, porrulauku, sibulat, lillkapsast, rohelist hernest, aeduba), 400 g minifrikadelle, näpuotsaga erinevaid ürte või ürdisegu, 1-2 küüslauguküünt, 1 puljongikuubik
Tee nii: Lase vesi keema ja lisa puljongikuubik vette. Sega. Kalla keevasse vette külmutatud köögiviljad ja minifrikadellid. Haki küüslauk ja lisa see koos ürtidega ühepajatoidule. Lase mõnda aega keeda. Serveeri koos leemega.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised