9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedUuskasutuskeskuse kogumisring tuleb Raplamaale 24. mail

Uuskasutuskeskuse kogumisring tuleb Raplamaale 24. mail

Uuskasutuskeskuse kaubik tuleb teisipäeval, 24. mail Raplamaale ja teeb kogumispeatuse kolmes kohas. Kaubikusse saab ära tuua kodus liigseks muutunud asju, mis on puhtad ja korralikud ja mida saab keegi teine veel kasutada. Uuskasutuskeskus suunab kõik korralikud asjad uuesti kasutusse.

Raplamaal peatub uuskasutuskeskuse kaubik 24. mail järgnevates kohtades:
11:00 – 11:30 Märjamaa rahvamaja parka (Sauna 2)
12:00 – 13:00 Raplas Rappeli keskuse ees
13:30 – 14:00 Kohila keskväljakul

Uuskasutuskeskus teeb üle-eestilisi kogumisringe, et anda korralikele asjadele uus võimalus ning ennetada nii asjatut prügi teket. Raplamaal on uuskasutuskaubik varemgi käinud, kuid nüüd on esimest korda peatus Märjamaal. Uuskasutuskeskuse kaubikusse saab ära tuua puhtaid ja terveid rõivaid, jalatseid, aksessuaare, mänguasju, nõusid, köögitarbeid, spordi- ja hobitarbeid, kodutekstiile, sisustusesemeid ja väiksemat kodutehnikat. Uuele ringile saab anda ka hooajaväliseid asju, näiteks kevadel talveasju.

Kuigi Uuskasutuskeskus võtab enamiku heas korras asju vastu, on ka mõned erandid. Turvalisuse kaalutlusel ei võta keskus vastu laste turvatoole ja -hälle, gaasipliite ja kineskooptelereid. Kogumisringi ajal ei võta kaubik vastu ka mööblit, et autosse kõik kenasti ära mahuks.

Uuskasutuskeskus sordib kõik annetatud asjad ning suunab seejärel heas korras esemed uuesti ringlusse. Asjad jõuavad uuesti kasutusse Uuskasutuskeskuse kaupluste ning koostööpartnerite kaudu. Uuskasutuskeskus toetab igakuiselt lasterikkaid peresid, lisaks naiste tugikeskuseid, koduta inimesi, loomade varjupaiku, pagulasi. Samuti teeb keskus koostööd õpilasfirmade, kunstitudengite ja käsitöölistega ning teatri- ja filmitegijatega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare