spot_img
6.1 C
Rapla
Reede, 24 märts 2023
UudisedLapsevanemad unistavad waldorfkoolist Raplamaal

Lapsevanemad unistavad waldorfkoolist Raplamaal

Aktiivsed lapsevanemad võtsid asja kätte ja asusid oma lastele uut alternatiivset lasteaeda ja kooli looma. Nad näevad Raplamaal looduslähedust ja õpilaste individuaalsust väärtustavat waldorfkooli. „Waldorfpedagoogika ei vastandu tavaharidussüsteemile, vaid on alternatiiv, võimalus valida teistsugune viis õppimiseks,” ütleb uue asutuse juhikandidaat Kairi Sepp.

Waldorfkooli ideed on Raplamaal aastaid veeretatud. Lapsevanemad on iga mõne aasta tagant maad kuulanud, kui suur huvi sellise kooli vastu oleks. Sel korral on algatus mõttefaasist juba paar sammu edasi jõudnud. Eveli Kask ja Sigrid Kristal lõid MTÜ Raplamaa Vabakool. Silmapiiril on ka sobiv hoone ning leitud direktorikandidaat.

„Mina olen üks nendest lapsevanematest, kellel eelmise aasta sügisel tekkis selline idee, et üks pedagoogika on Raplamaal täiesti katmata,” ütles Eveli. Väike seltskond vanemaid asuski ideed ellu viima ning koolile sobivat hoonet otsima.

„Minu jaoks on waldorfpedagoogika lisandumine meie haridusmaastikule väga oluline just seetõttu, et oleks valik! Ja valikuvõimalus on hädavajalik, sest maailm on väga suures muutumises, mis omakorda tähendab seda, et klassikaline haridussüsteem ei ole (enam) sobiv igaühele ning ei too indiviidi parimat võimalikku potentsiaali esile,” rääkis Kairi. Kairi töötab Tallinnas Ilmapuu waldorflasteaias ja tal on kümnendipikkune kogemus.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused