13.8 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
UudisedMaakondlikuks tantsupeoks harjutati elava muusika saatel

Maakondlikuks tantsupeoks harjutati elava muusika saatel

Raplamaa laulu- ja tantsupidu „Jutud jõe ääres“ toimub juba 28. mail Rapla Tammemäel. Kauaoodatud päev läheneb suurel kiirusel ja peo õnnestumise nimel teevad nii lauljad kui ka tantsijad proove.

Meie maakonna peo puhul on oluline asjaolu, et kõik nähtav sünnib siin ja praegu, elava muusika saatel. Teistes maakondades tantsitakse fonogrammi saatel, kuid Raplamaal kasutatakse soliste ja ansambleid. Saatemuusika orkestrite eest kannavad hoolt muusika üldjuht Vahur Soonberg ja kooride poolt laulupeo üldjuht Thea Paluoja. Selleks, et tantsijad harjuks fono asemel elava muusikaga, olid möödunud nädalavahetusel, 13.-15. mail Sadolini spordihoones tantsuproovid koos bändiga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare