23.8 C
Rapla
Kolmapäev, 17 juuli 2024
ArtikkelPraktiline õpitegu loob sidusust

Praktiline õpitegu loob sidusust

Kaidi Kornak, Ettevõtlikud Naised Raplamaal MTÜ, juhatuse liige

Ettevõtlikud Naised Raplamaal MTÜ alustas aprilli lõpus „Arenguhüppe aasta 2022“ projekti elluviimist. Kogu aasta vältav koolitusprogramm aitab luua Raplamaa naiste vahel sidusust, mõista ja aru saada, et oled oma võrgustiku liikmete poolt mõistetud ja aktsepteeritud.
Ühingus on hetkel 73 liiget ning see on oma kolmeteistkümne tegutsemisaasta juures kasvanud Eesti suurimaks naisorganisatsiooniks. Kuna peaaegu kahe aasta jooksul on olnud keeruline või isegi võimatu korraldada liikmetele erinevaid sündmusi, oli suur rõõm taas kokku saada ja midagi uut ning praktilist õppida.

Esimene mahukas koolitussari oli „Igapäevase elegantsi säilitamine piirangute raames“. Koolitaja oli Maimu Hint, kes on tuntud daamide etiketikoolitaja, kuid tema juhendada on ka Väikeste Härrasmeeste Klubi Sakus. Kolmel koolituspäeval TaevaniMaani Meistrikojas läbiti erinevaid teemasid, sh esmamulje loomine, kõne ja vestlusoskuse lihvimine, reageerimine ebameeldivale situatsioonile, tabuteemad, komplimendid, baasriietus ja aksessuaarid.

Väga suur osa oli praktilisel õppel, mis oli meeleolukas ning kinnistas nii vanu kui ka uusi oskusi. Maimu sõnul on kaunis rüht tervise alus. Ta näitab meid kaunina ja elegantsena uksest sisenemisel, kõnnil, istumisel, seismisel, pildistamisel, kummardamisel. Äratab usaldust ja suunab inimesi meid usaldama. Lõtv hoiak eeldab, et meil on ka lõdvad mõtted. Riietus ja hoolitsetud välimus, naeratus ja pilguside, avatud heatahtlik hoiak ning mõõdukus tegutsemisel – need on elegantse naise märksõnad. Arenguhüppe aasta jätkub juba juunis järgmise põneva koolitusega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare